r
Nosalty Logó

Káposztás csiga sok sajttal a tetején

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Káposztás csiga sok sajttal a tetején
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8325.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3708 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérünk 50 dkg lisztet. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, és megsózzuk. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Egy edény alját kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a tésztát, és a tetejét is kicsit megszórjuk liszttel. Meleg helyen 40-45 percet kelesztjük letakarva.

Töltelék

  1. A fejes káposztát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. Ekkor alaposan kinyomkodjuk.
  2. Egy lábosba beleöntjük az olajat, és megszórjuk a kristálycukorral. Karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a káposztát. Alaposan összekeverjük, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és megdinszteljük egészen addig, ameddig a víz elpárolog. Ha kell utánaízesítünk.
  3. A megkelt tésztát kettévágjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kihűlt töltelék felével. Feltekerjük és szeletekre vágjuk. (Nekem egy rúdból 12 db lett). A másik darab tésztával is így járunk el.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, kicsit meglapítjuk, és kb. 10-15 percet pihentetjük.

Tetejére

  1. Közben lereszeljük a sajtot.
  2. Megszórjuk bőven a káposztás csigákat a sajttal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1569
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás csiga sok sajttal a tetején
Gonoszka1 428 recept

Már nagyon régen ettem káposztás csigát. Most is már hetek óta készülök, hogy elkészítsem. Ma végre elkészítettem, és most is nagyon finom lett. Aki szeretné, hogy látszódjon, hogy ez egy káposztás csiga, akkor egyszerűen fele ennyi sajttal szórja meg, de szerintem sok sajttal az igazi. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 250 kalória van.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.