Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos alagút

Barackos alagút
Barackos alagút
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban "a sütemény" az legyen krémes és csokis. Akkor az igazi. Ez ilyen, és nagyon finom is. Könnyű elkészíteni, csak egy kis ügyeskedés kell hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Piskótalap készítése

A krém és a gyümölcs elkészítése

Csokimáz elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalap készítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és kimérjük a lisztet és az édesítőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel.
  2. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük.
  3. A habos sárgájához adagoljuk a sütőporos lisztet és a habot, felváltva.
  4. A tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és elsimítjuk rajta a tésztát.
  5. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Az idő sütőfüggő, és a tészta vastagságától is függ. Óvatosan és gyorsan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Ha kész, kiborítjuk egy másik sütőpapírra hűlni, az aljáról pedig lehúzzuk a papírt.
  6. Amikor kihűlt a tészta, egy püspökkenyér formát kibélelünk vele. Itt ügyesen szabjuk ki az alját, az oldalakat, és ha marad, a tetejére is vágjunk egy lapot. Ha csak darabkák maradnak, az sem baj. Esetleg néhány babapiskótával pótolhatjuk a hiányt.

A krém és a gyümölcs elkészítése

  1. A barackokat megmossuk, és kis kockákra vágva félretesszük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a juharsziruppal és a vaníliakivonattal.
  3. A habtejszínt kevés juharsziruppal felverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet az előírás szerint.
  4. Összeforgatjuk a sajtkrémet és a tejszínhabot.
  5. A tésztaformába simítjuk a krém felét, és a közepére halmozzuk egy csíkban a gyümölcskockákat. Rásimítjuk a krém másik felét, és elegyengetjük. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a hézagokat is kitöltse a krém.
  6. A krémet betakarjuk piskótalappal vagy babapiskótákkal, amelyeket kissé megmártottunk feketekávéban. Hűtőbe tesszük egy órára. Utána étcsokival bevonjuk. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá két kk. étolajat, és úgy öntjük a süteményre. Így könnyebb szeletelni. Újra hűtőbe tesszük, amíg a csoki is megdermed, és már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 625
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos őzgerinc, mascarponés sütialagút

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
tojás 5 db
édesítőszer 5 ek
finomliszt 10 csapott ek
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 1 teáskanál
őszibarack 2 közepes db
mascarpone 50 dkg
habtejszín 250 ml
juharszirup 3 ek
zselatinfix 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
feketekávé 0.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 ek