r
Nosalty Logó

Áfonyás alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Áfonyás alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojásból és a többi hozzávalóból megsütünk egy kakaós piskótalapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával bélelünk ki úgy, hogy ráhagyunk néhány centit.
  2. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, amivel befedjük a végén.

A krémhez

  1. A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barna cukorral sűrűre főzzük, és a lime levével és reszelt héjával ízesítjük. Hagyjuk hűlni.
  2. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd hozzáadjuk az áfonyából készült dzsemet, és ezzel megtöltjük a formát.
  3. A tetejére ráborítjuk a piskótacsíkot, és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőben lehűtjük.
  4. Ezt követően kivesszük a formából, és tortabevonóval bevonjuk. Ha megdermedt, vékonyan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5535
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás alagút
Zsuzsamama56 321 recept

Egyszerű és finom, nyári desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?