r
Nosalty Logó

Banános-csokis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-csokis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1008 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4028 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1008 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    297 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6146.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    801 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 4028 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegített sütőre lesz szükségünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.
  3. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (ez az idő nem mérvadó, alkalmazzuk a tűpróbát). Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
  4. Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét (én 100 g-os, félédes tejcsokoládét használtam, aki keserűbben szereti, az használhat étcsokoládét is, vagy akár egy egész tábla csokit is - azonban hagyni kell egy keveset a tetejére is), és elkeverjük benne.
  5. A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel (csak hogy ne csúszkáljanak rajta a banánszeletek), majd a banánszeleteket rápakoljuk (2 réteg lesz, így először 2 banánt használjunk). Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék (nekem 1/4) csokoládét (tehetünk hozzá 1-2 kávéskanál olajat, hogy folyósabb legyen), és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 48284
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

A csokoládé és a banán íze dominál a süteményben, így ezek kedvelőinek tudom ajánlani ezt a süteményt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a torta sokban hasonlít egy vakondtúrás tortához. Az a torta alakját tekintve tökéletes lehet például egy gyermek születésnapjára, azonban ha kicsit másképp és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni, esetleg egy komolyabb alkalomra, ez a megoldás is szóba jöhet.

Hozzászólások

anyamaci 22

Kedves Japep,nagyon tetszik a recept,elmentettem és a napokban kipróbálom.Üdvözlettel:anyamaci

Törölt felhasználó

Remélem ízleni fog. Majd tájékoztass. Jó étvágyat hozzá, üdv Japep

Törölt felhasználó

Kedves Szakácsunk! Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty Legyél Te is ismer?sünk a Facebookon! NoSalty.hu csapata

Törölt felhasználó

Kedves Japep! Fantasztikus ötlet, csillagos ötös! Mentve és holnap egyb?l ki is próbálom :)

Törölt felhasználó

köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett! :)

Törölt felhasználó

Hello. Örülök neki. Tegnap én is megcsináltam megint, nekem is jó még mindig. :)

tina18

Köszönöm szépen a receptet!:) Tegnap délután megsütöttem (biztosan nem utoljára), mindenkinek ízlett és vészesen fogy, szerencsére.:D Csak azt sajnálom, hogy csak most bukkantam rá erre a szuper sütire. Az íze pedig valóban hasonlít a vakondtúrás tortához. További szép napot! :)

baba78

én már többször is megsütöttem és nem gy?zöm továbbadni a receptet...még nem volt olyan akinek ne ízlett volna::)))köszike

Törölt felhasználó

Örülök neki, f?leg azért, mert saját ötlet a sütemény. :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet,elkészítetem nagyon finom! :))) (én Hulala tejszinb?l készitetem igy nem kellet hozzá fixáló,és 10 tojásból sütöttem két lapot nagyobb tepsibe és igy is elég lett a hab és magasabb lett süti..:) )

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek