Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánkocka fahéjas mascarponekrémmel

Banánkocka fahéjas mascarponekrémmel
Banánkocka fahéjas mascarponekrémmel
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha tésztájú, a banántól szaftos sütemény, igazi őszies ízvilág. Figyelem, a 90 gr olaj nem elírás a receptben, gr-ban mérjük az olajat, nem ml-ben!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, olajat, a villával pépesített banánokat, és végül a száraz anyagokat.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt 35x25 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez

  1. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 025
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános kevert, banános kevert mascarponekrémmel, mascarponés banános sütikocka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1210
finomliszt 340 g
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
tojás 2 db
cukor 280 g
tejföl 150 ml
napraforgó olaj 90 g
banán 3 közepes db
mascarpone 200 g
porcukor 60 g
fahéj 1 teáskanál