r
Nosalty Logó

Balzsamecetes sós csokoládé

NS
Balzsamecetes sós csokoládé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

555
Kalória
5.5g
Fehérje
52g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
12.4g
Víz
43.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
42.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 514 kcal

Elkészítés

  1. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, a vajjal elkeverjük, és kikenünk egy szilikon jégkockatartót vele.
  2. Miután bekenjük egy réteg csokival, betesszük a fagyasztóba, mikor megdermedt, újra átkenjük, és visszarakjuk.
  3. Ez alatt az idő alatt egy másik lábasban felolvasztjuk a tejcsokit, belekeverjük a tejszínt, a csipet sót és a balzsamecetet.
  4. Ezt a krémet töltjük bele a jégkockatartós csokiformákba.
  5. Megvárjuk, hogy a töltelék is megdermedjen egy kicsit, majd lezárjuk mindegyiket egy réteg étcsokival.
  6. Visszatesszük a fagyóba, 5-10 perc után már teljesen ropogós fincsi bonbonokat nyomkodhatunk ki a formából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p

 Sokan nem tudják, hogy a csokoládé íze csakis akkor tud kiteljesedni, ha adunk hozzá egy icipici sót. Só mindenbe kell, még az éttermekben is adnak mindenféle desszerthez egy leheletnyit. Kóstoljátok meg bátran, pl. forrócsokiba dobjatok egy gondolatnyi sót, olyan megfogalmazhatatlan ízharmóniát képes létrehozni pár szem sókristály, hogy leírhatatlan. Ezeket a bonbonokat nagyon egyszerű elkészíteni, és megemlíteném, hogy ajándéknak is tökéletes.

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek