r
Nosalty Logó

Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2904 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 726 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.6 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 2904 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, fél órát várakoztatjuk.
  2. Megmelegítjük az olajat, és a besózott hússzeleteket lisztbe forgatva mindkét oldalukon sorban elősütjük, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt olajban megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az apróra vágott gombát is.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, esetleg piros arannyal, és gulyáskrémmel is.
  5. Ha jól összeforgattuk, a gomba tetejére visszarakjuk az elősütött húsokat. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a húst.
  6. Ha már a hús is puha, a tejfölben elkeverünk 1 ek lisztet, és a paprikás szaftot behabarjuk vele.
  7. Galuskával körítve salátával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 230
  • Össznézettség: 139990
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából
Tomatotree 261 recept

Nincs sztori, egyszerűen imádjuk. Csak az a nokedli szaggatás ne lenne olyan nehéz fizikai munka.... :) Ahhoz képest mégis egész gyakran rávesz a családom.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta :-O Micsoda szép apró galuska :-O

Törölt felhasználó

Én sosem fogok tudni ilyen galuskát készíteni! Mi a titka annak, hogy így külön állnak?? Én már próbáltam sokféle képen, mégis összeáll az egész :(

Tomatotree

Köszönöm galuskáim dicséretét. :) Heni: szerintem a tészta állagát kell jól eltalálni. Hogy ne legyen kemény, mert akkor megszakad az ember, de túl lágy se, mert akkor könnyen átfolyik a lyukakon. És a víz forrjon alatta, még ha rögtön le is ülnek a fazék aljára, a forrás majd felveti ?ket a víz tetejére. Aztán ha a sz?r?kanállal kiszedem, vagy rögtön hideg víz alá teszem, vagy nem, de azonmód forrón egy kevés olajjal összekeverem. A nokedli tésztát különben se kell alaposan eldolgozni, én soha nem mérem a lisztet, csak úgy döntöm a zacsiból, a sót is csak szemre adom hozzá, aztán 1, vagy max. 2 tojást ütök bele, és elkeverem annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen túl híg mégse. Ne add fel! Egyszer csak majd sikerülni fog! :)

Törölt felhasználó

Köszi a biztatást, nem adom fel :) már csak azért sem mert imádja a családunk :) Próbálkozni fogok!

Törölt felhasználó

Nyami! Mindig is a kedvencem volt! És ez,ahogy a receptet,és a képet elnézem,most sem fog változni. Igaz,a Piros aranyat,És a Gulyás krémet kihagynám,és más,természetes alapanyaggal helyettesíteném...

Tomatotree

Zárójelben is vannak. Pont ezért. :)

Kobra

Én készítek "piros aranyat" meg ételízesít?t is nyaranta és azt teszek hozzá. :)

Törölt felhasználó

Ma második alkalommal én is elkészítettem, igaz csak kevés gomba volt, de finom lett. A galuska helyett most rizzsel tálaltam és disznó húsból készült. Az els? alkalommal csirkemellet használtam, úgy is finom volt, de ez a mai igazán remek lett. Köszi a receptet!

Kobra

Imádom a gombás szeletet. Már többször készítettem a Te recepted alapján, picit variálva. Én mindig tarjából készítem, mert nem szeretem a száraz húsokat. A gomba meg vagy laska a piacról, vagy fagyasztott erdei gomba. Legutóbb kaptam friss t?kegombát egy ismer?st?l, azzal készítettem el, hát valami csodás lett!

Tomatotree

Örulök a visszajelzésednek és hogy ízlik! A húson is és a gombán is lehet változtatni! Én vargányával imádom a legjobban! Jó f?z?cskét!

andrejja83

Nagyon köszi a receptet. A hétvégén megkívántam a bakonyi módon elkészített húst és a te receptedet választottam - hát nem bántam meg, isteni finom lett :) A sertéshús egyszer?en tökéletes lett, szinte elolvad - biztos, hogy még sokszor elkészítem :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek