Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából

Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából
Bakonyi szelet Tomatotree konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs sztori, egyszerűen imádjuk. Csak az a nokedli szaggatás ne lenne olyan nehéz fizikai munka.... :)

Ahhoz képest mégis egész gyakran rávesz a családom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, fél órát várakoztatjuk.
  2. Megmelegítjük az olajat, és a besózott hússzeleteket lisztbe forgatva mindkét oldalukon sorban elősütjük, majd  félretesszük.
  3. A visszamaradt olajban megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az apróra vágott gombát is.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, esetleg piros arannyal, és gulyáskrémmel is.
  5. Ha jól összeforgattuk, a gomba tetejére visszarakjuk az elősütött húsokat. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a húst.
  6. Ha már a hús is puha, a tejfölben elkeverünk 1 ek lisztet, és a paprikás szaftot behabarjuk vele.
  7. Galuskával körítve salátával tálaljuk.
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 105 059
elküldve: 11
receptkönyvben: 879
elkészítve: 93/96
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös-gombás hús, fűszeres-gombás hús tejfölösen, bakonyi sertésszelet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrejja83
andrejja83 Tue, 2015-11-24 20:37

Nagyon köszi a receptet. A hétvégén megkívántam a bakonyi módon elkészített húst és a te receptedet választottam - hát nem bántam meg, isteni finom lett :) A sertéshús egyszerűen tökéletes lett, szinte elolvad - biztos, hogy még sokszor elkészítem :)

kobra
Kobra / kobra Fri, 2015-10-30 18:28

Imádom a gombás szeletet. Már többször készítettem a Te recepted alapján, picit variálva. Én mindig tarjából készítem, mert nem szeretem a száraz húsokat. A gomba meg vagy laska a piacról, vagy fagyasztott erdei gomba. Legutóbb kaptam friss tőkegombát egy ismerőstől, azzal készítettem el, hát valami csodás lett!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2015-10-30 22:35

Örulök a visszajelzésednek és hogy ízlik! A húson is és a gombán is lehet változtatni! Én vargányával imádom a legjobban!
Jó főzőcskét!

sim01zoli
sim01zoli Sat, 2014-06-07 16:10

Ma második alkalommal én is elkészítettem, igaz csak kevés gomba volt, de finom lett. A galuska helyett most rizzsel tálaltam és disznó húsból készült. Az első alkalommal csirkemellet használtam, úgy is finom volt, de ez a mai igazán remek lett. Köszi a receptet!

Disney71
Bergendi Ferenc / Disney71 Thu, 2013-01-03 09:30

Nyami! Mindig is a kedvencem volt! És ez,ahogy a receptet,és a képet elnézem,most sem fog változni. Igaz,a Piros aranyat,És a Gulyás krémet kihagynám,és más,természetes alapanyaggal helyettesíteném...

kobra
Kobra / kobra Sat, 2016-02-20 17:30

Én készítek "piros aranyat" meg ételízesítőt is nyaranta és azt teszek hozzá. :)

Heni089
Heni089 Thu, 2012-12-13 15:56

Köszi a biztatást, nem adom fel :) már csak azért sem mert imádja a családunk :)
Próbálkozni fogok!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-12-11 12:40

Köszönöm galuskáim dicséretét. :)

Heni: szerintem a tészta állagát kell jól eltalálni. Hogy ne legyen kemény, mert akkor megszakad az ember, de túl lágy se, mert akkor könnyen átfolyik a lyukakon. És a víz forrjon alatta, még ha rögtön le is ülnek a fazék aljára, a forrás majd felveti őket a víz tetejére. Aztán ha a szűrőkanállal kiszedem, vagy rögtön hideg víz alá teszem, vagy nem, de azonmód forrón egy kevés olajjal összekeverem. A nokedli tésztát különben se kell alaposan eldolgozni, én soha nem mérem a lisztet, csak úgy döntöm a zacsiból, a sót is csak szemre adom hozzá, aztán 1, vagy max. 2 tojást ütök bele, és elkeverem annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen túl híg mégse.
Ne add fel! Egyszer csak majd sikerülni fog! :)

Heni089
Heni089 Mon, 2012-12-10 12:27

Én sosem fogok tudni ilyen galuskát készíteni!
Mi a titka annak, hogy így külön állnak?? Én már próbáltam sokféle képen, mégis összeáll az egész :(

724
sertés rövidkaraj 1 kg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
paprika 2 db
paradicsom 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
gulyáskrém 1 ek