r
Nosalty Logó

Bajor sertéssült krumpligombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
annácska
Bajor sertéssült krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1370 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5473 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    686 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    250.6 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9781.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    3480 mg
  • Nátrium
    4511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2743.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23603 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 5473 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst (egyben) a sóval és borssal elkevert olajjal bekenjük. Egy nagy sütőedénybe öntünk kb. 1 dl olajat, és beletesszük a húst. Köré tesszük a meghámozott sárgarépát egészben, a megpucolt zellert négybe vágva és hagymát, fokhagymát egészben. Felöntjük 2 és fél dl barna sörrel. Lefedjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és egy órán át sütjük. Kivesszük, megfordítjuk a húst, majd felöntjük a maradék barna sörrel és kb. 3 dl forró vízzel, amiben elnyomkodtuk a 2 marhahúsleves kockát. Lefedjük, és egy órára visszatesszük a sütőbe.
  3. Amíg sül elkészítjük a gombócokat. 4 közepes krumplit héjában megfőzünk, mikor puha leszűrjük, és meghámozzuk, összetörjük. Adunk hozzá 2 egész tojást, sót,1 kanál zsírt és annyi lisztet, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Lobogó, sós vízben puhára főzzük. Kb. 30 perc.
  4. Kivesszük a húst, villával megszurkáljuk, hogy elég puha-e. Ha igen, kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre. Amikor felforrt, hozzáadunk annyi szószsűrítőt, hogy szaftos mártást kapjunk belőle, kb. 3-4 evőkanál. (Nagyobb hipermarketekben kapható.) Ezzel még főzzük 3-4 percig.
  5. Tálaláskor a húst felszeleteljük, mellé tesszük a gombócot és a zöldségeket, majd barna mártással meglocsoljuk. Párolt vörös káposztával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 15008
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bajor sertéssült krumpligombóccal
annácska 6 recept

Ezt a receptet Németországban élő rokonomtól tanultam. Nagyon finom, kiadós. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szószs?rít? helyett mit használhatnék? :)

annácska

Esetleg egy kis lisztet :)

koszider

Kedves Annácska! Elkészítettem a sültedet - és valami pazar! Mindössze annyit változtattam, hogy a krumpligombóc helyett krumplipürét csináltam, de a párolt káposztát nem hagytam el, kiváló hozzá. A hús omlós-puha, és valami egészen különleges íze van. Együtt a zöldséggel meg a szafttal, nagyszer?! (Ha valaki attól félne, hogy édeskés lesz az eredmény: nem, f?szeres-illatos, de nem édeskés.) Köszönöm! Üdvözöl: Koszider

Funtineli

Pont olyan lett, mint a képen! Amit másképp csináltam: az összes zöldséget mixeltem, így nem kellett s?rít?. A barnasört máskor el?re meg kell kóstolnom. Az amit választottam elég keser? volt, mert a szaftot is megkeserítette kissé. Ett?l még jól érz?dik a sok finom összetett íz, de a szaftból kevesebbet lehet csak enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?