Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor sertéssült krumpligombóccal

Bajor sertéssült krumpligombóccal
Bajor sertéssült krumpligombóccal
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Németországban élő rokonomtól tanultam. Nagyon finom, kiadós. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst (egyben) a sóval és borssal elkevert olajjal bekenjük. Egy nagy sütőedénybe öntünk kb. 1 dl olajat, és beletesszük a húst. Köré tesszük a meghámozott sárgarépát egészben, a megpucolt zellert négybe vágva és hagymát, fokhagymát egészben. Felöntjük 2 és fél dl barna sörrel. Lefedjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és egy órán át sütjük. Kivesszük, megfordítjuk a húst, majd felöntjük a maradék barna sörrel és kb. 3 dl forró vízzel, amiben elnyomkodtuk a 2 marhahúsleves kockát. Lefedjük, és egy órára visszatesszük a sütőbe.
  3. Amíg sül elkészítjük a gombócokat. 4 közepes krumplit héjában megfőzünk, mikor puha leszűrjük, és meghámozzuk, összetörjük. Adunk hozzá 2 egész tojást, sót,1 kanál zsírt és annyi lisztet, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Lobogó, sós vízben puhára főzzük. Kb. 30 perc.
  4. Kivesszük a húst, villával megszurkáljuk, hogy elég puha-e. Ha igen, kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre. Amikor felforrt, hozzáadunk annyi szószsűrítőt, hogy szaftos mártást kapjunk belőle, kb. 3-4 evőkanál. (Nagyobb hipermarketekben kapható.) Ezzel még főzzük 3-4 percig.
  5. Tálaláskor a húst felszeleteljük, mellé tesszük a gombócot és a zöldségeket, majd barna mártással meglocsoljuk. Párolt vörös káposztával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 030
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

annácska

Mióta szakács: 2014.03.04.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült barna mártással krumpligombóccal, sertéssült sörös barna mártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Funtineli
Funtineli / Funtineli Sat, 2016-01-02 13:35

Pont olyan lett, mint a képen! Amit másképp csináltam: az összes zöldséget mixeltem, így nem kellett sűrítő. A barnasört máskor előre meg kell kóstolnom. Az amit választottam elég keserű volt, mert a szaftot is megkeserítette kissé. Ettől még jól érződik a sok finom összetett íz, de a szaftból kevesebbet lehet csak enni.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2015-02-01 14:52

Kedves Annácska!
Elkészítettem a sültedet - és valami pazar! Mindössze annyit változtattam, hogy a krumpligombóc helyett krumplipürét csináltam, de a párolt káposztát nem hagytam el, kiváló hozzá. A hús omlós-puha, és valami egészen különleges íze van. Együtt a zöldséggel meg a szafttal, nagyszerű! (Ha valaki attól félne, hogy édeskés lesz az eredmény: nem, fűszeres-illatos, de nem édeskés.) Köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

1370
sertéstarja 1 kg
barna sör 5 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 4 közepes db
zeller 1 nagy db
leveskocka 2 db
víz 3 dl
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
étkezési keményítő 3 evőkanál
burgonya 4 közepes db
finomliszt 40 dkg
disznózsír 1 ek
tojás 2 db