r
Nosalty Logó

Bajor fokhagymakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bajor fokhagymakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 69 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11064.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    8095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2351 micro
Összesen 2066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, zúzzuk, és a vajon épp csak megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikákra vágott póré-, vagy újhagymát, és együtt pirítjuk őket kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük 2 liter húslevessel.
  4. Fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges, ezen a ponton megsózzuk, majd felforraljuk.
  5. Mikor már forr, beleöntjük óvatosan, állandó kevergetés mellett a tejszínnel simára kevert lisztet.
  6. Pár percig még forraljuk, majd el lehet zárni a gázt, készen is van.
  7. Közvetlenül tálaláskor friss, sajtos pirítóst helyezünk a tányérokba, arra merjük rá a levest!
  8. Végezetül meghintjük az apróra vágott metélőhagymával.
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 65292
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer láttam egy ismerős családnál, hogy így ették a hagymalevest, hogy sajtos pirítóst szedtek ki először a tányérunkba, s arra kanalazták. Nagyon meghökkentem, de csak amíg meg nem kóstoltam! Mind beleszerettünk, azóta is csak így esszük. Rozscipóban nem szeretjük, mert az átázik és hát... Nem kifejezetten dekoratív utána az alja.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek