r
Nosalty Logó

Bajor fokhagymakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bajor fokhagymakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 516 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2066 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 69 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 516 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11064.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    8095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2351 micro
Összesen 2066 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, zúzzuk, és a vajon épp csak megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikákra vágott póré-, vagy újhagymát, és együtt pirítjuk őket kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük 2 liter húslevessel.
  4. Fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges, ezen a ponton megsózzuk, majd felforraljuk.
  5. Mikor már forr, beleöntjük óvatosan, állandó kevergetés mellett a tejszínnel simára kevert lisztet.
  6. Pár percig még forraljuk, majd el lehet zárni a gázt, készen is van.
  7. Közvetlenül tálaláskor friss, sajtos pirítóst helyezünk a tányérokba, arra merjük rá a levest!
  8. Végezetül meghintjük az apróra vágott metélőhagymával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 62294
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer láttam egy ismerős családnál, hogy így ették a hagymalevest, hogy sajtos pirítóst szedtek ki először a tányérunkba, s arra kanalazták. Nagyon meghökkentem, de csak amíg meg nem kóstoltam! Mind beleszerettünk, azóta is csak így esszük. Rozscipóban nem szeretjük, mert az átázik és hát... Nem kifejezetten dekoratív utána az alja.

Hozzászólások

sasi

Nagyon finom lett, köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Jaj, de örülök neki! Ugye, mennyire feldobja a sajtos kenyér? :-)

sasi

Igen, és végre még egy leves amit megeszik a kis fiam :))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha el?z? nap elkészítem és másnap melegítem, az szerintetek nem gond? Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Kedves Jasebell! Nyugodtan, mi amúgy is akkora mennyiséget szoktunk ebb?l f?zni, hogy 3 napra elég legyen, akkor meg már melegítgetjük. Csupán a sajtos pirítóst készítjük mindig frissen hozzá. :-)

Törölt felhasználó

Szia Zit! Köszi, ízlett!

Törölt felhasználó

Váljék kedves egészségetekre! :-)) Mi ebben a nyavalyás, vírusoktól hemzseg? id?szakban rengeteg fokhagymát bírunk fogyasztani, f?leg nyersen, vagy enyhén megpirítva. De ez a leves is kit?n? fokhagyma forrás. Hiába, ez a legjobb és legfinomabb (legalábbis szerintem) természetes antibiotikum! :-)

Törölt felhasználó

Én is kipróbálom, remélem fog ízleni a családnak.

Törölt felhasználó

Nem okoskodni szeretnék, de mi is eszük ezt a levest, de én magamtól is tudtam ilyen sajtos piritóst kreálni ill. tálalni! Egyeseknek nagy találmány! Nem gonoszkodok, csak merjetek bátrak lenni a konyhában!!!! Fantázia sem árt. Imádom ezt az oldalt, sok mindent megcsináltam már innen, de keveset átalakitás nélkül. Mindenki saját vágya szerint késziti az ételt, mint a sajtos piritós esetén is. Barátn?met is rendesen megleptem vele! :-) Jó recept ám!

Törölt felhasználó

én meg pár napja egy étteremben fokhagymalevest ettem és egy kis házi lángost kínáltak mellé, sajtos-tejfölösen! isteni volt a lángossal! csak ajánlani merem mindenkinek :) persze, ez is nagyon szimpatikus, de akkor biztos én is fantáziátlan vagyok, mert még nem jutott eszembe... :P :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem a levest, nagyon finom lett ráadásul nagyon gyorsan! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Ma ez volt az ebéd els? fogása, nagyon ízlett!!! :)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek