Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor camembert-krém perecrúddal - Obatza

Bajor camembert-krém perecrúddal - Obatza
Bajor camembert-krém perecrúddal - Obatza
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A híres bajor sajtos körözött, rengeteg camemberttel, a sörkertek kedvelt fogása. Perecrúddal kihagyhatatlan partikaja!
Imádjuk! :)

hozzávalók / 6 adag

A camembert-krémhez

A perecrúdhoz

A sós pancshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A camembert-krémhez

  1. A camembert sajtokról eltávolítjuk a kemény fehér részeket, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük a mascarponéval és a puha vajjal, majd egy villával krémesre keverjük.
  3. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a sajtos keverékhez.
  4. Jöhet a tálba a só, bors, köménymag és fűszerpaprika is, végül egy kevés barna sör.
  5. Jól elkeverjük, majd lefedve hűtőben pihentetjük.

A perecrúdhoz

  1. A langyos tejet felfuttatjuk a cukor és élesztő segítségével, kb. 10-15 perc alatt.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót, majd beleöntjük az olajat és élesztős tejet, majd tésztát gyúrunk. Lefedve 1 órát kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a sós pancsot.
  4. A megkelt tésztából lecsípünk, és tetszőleges hosszúságú rudakat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  5. 200 fokon 5-10 percig sütjük, majd meglocsoljuk a sós panccsal, és további 10-15 percig sütjük 180 fokon.

A sós pancshoz

  1. Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a sóval és kevés vízzel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németország, az úticél

Mióta szakács: 2018.09.03.
5 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sörperec

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

760
camembert sajt 400 g
mascarpone 150 g
vaj 50 g
vöröshagyma 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna sör 0.5 dl
tej 1 ek
friss élesztő 25 g
cukor 1 ek
finomliszt 400 g
50 g
napraforgó olaj 0.8 dl
finomliszt 60 g
30 g
víz 1 dl