r
Nosalty Logó

Baconös-kovászos uborkás spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös-kovászos uborkás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1313 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 657 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 1313 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós, olajos vízbe feltesszük főni.
  2. Az újhagymákat karikára vágjuk, olajon megfuttatjuk. A baconszeleteket kockákra vágjuk, rádobjuk a hagymára, és megpirítjuk. A kovászos uborkát kockákra vágjuk, és azt is rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk az egészet, és pár percig pirítjuk.
  3. Beletesszük a mustárt, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk összeforrni. Hozzákeverjük a sajtot a szószhoz.
  4. Ha a szósz túl sűrűre sikeredne, egy-két evőkanállal rakjunk át a tészta főzőlevéből. Azért érdemes használni, mert a tészta miatt van benne egy kis keményítő, ezáltal a túl sűrű szószt nem csak hígitja, de krémesebb állagot is ad neki.
  5. A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük, összemelegítjük még pár percig, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5133
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A kovászos uborka nélkül is nagyon finom és könnyen elkészíthető étel; lehet helyette gombát, kukoricát vagy savanyú uborkát is tenni vagy akár harapni mellé a kovászos uborkákat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a kovászos uborkát, ha nyáron készít apukám, minden étkezéshez azt eszem. Szívesen főzöm bele különböző ételekbe is, például ebbe a sajtszószos tésztába!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ne higgyük, hogy következmények nélküli egy eszméletlen nagy kajálás” –...

Ha húsvét, akkor családi és baráti összejövetelek, nagy evés-ivások, amikor tányérra kerül a füstölt sonka, a majonézes saláta, mindenféle (tojásos) kence és az illatos kalács. De hogyan érdemes ételintoleranciával ilyenkor az asztalhoz ülni, hogy ne maradjunk ki a jóból? Szabó Adrienn klinikai dietetikussal és fenntartható táplálkozási szakértővel beszélgettünk nehézségekről és lehetőségekről, hogy a húsvét mindenkinek jóízűen teljen.

Nosalty

További cikkek