r
Nosalty Logó

Hamis quiche

almadi-agi
Hamis quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

373
Kalória
13.8g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
139.1g
Víz
218.7g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3109 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 1498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A szalonnát kis darabokra vágjuk, és elkezdjük serpenyőben pirítani. Folyamatos kavargatással addig pirítjuk, míg barnulni nem kezd. Közben felaprítjuk a hagymát és a kaliforniai paprikát (aprítógépben) külön-külön.
  2. Ha nem ereszt elég zsírt a szalonna, akkor olívaolajat adunk hozzá, és a hagymát is elkezdjük hozzápirítani. Ha már aranybarna, akkor hozzáadjuk az aprított paprikát és sózzuk, fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg nagyjából elpárolog a szósz leve.
  3. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, előmelegítjük a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  4. A zabpelyhet és a lenmagot kávédarálóval porítjuk. A vegetáriánus fasírtport, a csicseriborsó lisztet és a lenmagos zabpehely-darálékot összeforgatjuk. Adunk hozzá egy kis sót és enyhén fűszerezzük. Annyi olajat adunk hozzá, amitől már összeáll kis golyókba. Ennél nem lényeg, hogy homogén massza legyen!
  5. A keveréket kézzel a kis (d=17) tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson egy kicsi, hogy legyen majd pereme a pitének.
  6. A kihűlt szószhoz hozzáadjuk a 4 tojást, a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint a masszát ismét kicsit megsózzuk, befűszerezzük.
  7. A tortaformában lévő tésztára öntjük a feltétet, és kb. fél órát sütjük lefedés nélkül a 180 fokos sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17

Nem akartam vajas tésztát készíteni idő hiányában, ezért más alapot találtam ki a quiche számára.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...