r
Nosalty Logó

Baconbe tekert karfiol

NS
Baconbe tekert karfiol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

377
Kalória
24.7g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
218.7g
Víz
93.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4631.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1311.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 2255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt egyben előfőzzük, úgy mintha paníroznánk. Amikor már illata van, elzárjuk, leszűrjük.
  2. A darált húsból fasírt alapot készítünk: a zsemlét megáztatjuk, a hagymát lereszeljük a húsba, hozzáütjük a tojást, majd beletesszük a kinyomkodott zsemléket is, ezek után fűszerezzük, sóval, borssal, paprikával.
  3. Miután ez megvan, kikenünk egy tepsit olajjal, középre tesszük a karfiolt, és körbe rátapasztjuk a fasírt alapot.
  4. Baconnel befedjük, és köré krumplit vágunk, és a krumpli közé/rá szálára vágott hagymát teszünk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Régen láttam ezt vendégségben, elkértem, és kipróbáltam a receptet! Nekem és a családnak is nagyon ízlett.:) Jó étvágyat hozzá!:)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...