r
Nosalty Logó

Babos-húsos lecsó

Salamon Csilla
Babos-húsos lecsó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

638
Kalória
45.6g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
423.8g
Víz
78.8g
Koleszterin
16.1g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    423.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1695.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2616 micro
Összesen 2546 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymákat cikkekre szeleteljük és olajon megfonnyasztjuk.
  2. Meghintjük fűszerpaprikával,rátesszük a darált húst és a puha babot (vagy ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjszaka be kell áztatni).
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Egy kis főzés után hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomot, majd puhára pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ízlés szerint bármilyen körettel elkészíthető. Én most rizst tálaltam mellé.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek