r
Nosalty Logó

Bableves füstölt csülökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Bableves füstölt csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 4682 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Összesen 100 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3060.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18361.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1227 mg
  • Foszfor
    3970 mg
  • Nátrium
    11054 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    3637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2092 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11829 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 4682 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Elkészítés

Bableves

  1. A babot néhány órával előtte bő vízben beáztatjuk. (Ha reggel főzzük, akkor este is megtehetjük.)
  2. A csülköt megmossuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A babot leszűrjük, és a fazékba tesszük, és bő vízben feltesszük főni a babérlevéllel.
  3. A habot leszedjük a tetejéről.
  4. Körülbelül 1 órán át főzzük, amíg a bab megpuhul. Közben többször megkeverjük. És a csipetkét is előkészítjük.
  5. Amikor már nem zörög a bab, akkor a megpucolt és apróra vágott répákat hozzáadjuk. Sózzuk.
  6. Ha a répák is megpuhulnak, akkor jöhet a rántás.
  7. A rántás után 5-10 percig, gyakori kevergetés mellett főzzük. Majd hozzáadjuk a csipetkét.
  8. Amikor a csipetke feljön a tetejére, cukrozzuk, majd elzárjuk, és hozzáadjuk az ecetet is.
  9. A csülköt kivesszük.
  10. Lila hagymával és tejföllel tálaljuk.

Rántás

  1. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
  2. Beletörjük a fokhagymát, elzárjuk, és felöntjük fél deci vízzel.
  3. Fém szűrőn át gyorsan a leveshez keverjük a rántást.

Csipetke

  1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, lisztet és egy kevés hideg vizet.
  2. Kiskanállal vagy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 154
  • 7 napos nézettség: 1438
  • Össznézettség: 608658
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Mi a bablevest csak így szeretjük.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Jó néhány éve f?zök már, úgyhogy nem vagyok kezd?. De ha a csülökkel együtt f?zném a babot, akkor vagy a csülök nem f?ne meg, vagy a bab f?ne szét. Én el?z? nap megf?zöm a csülköt (általában 2-3 óra alatt), a vizét pedig levesalapnak használom. Ha neked megf? a csülök egy óra alatt, akkor kérném hozzá a receptet :).

toroltfelhasznalo-199615

Neked is szia! A receptet fent láthatod. A 120 perc nem egy óra. A csülök meg füstölt, nem teljesen nyers húsról beszélünk. Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Szia! A receptet elolvastam. Azt írtad, tegyük a csülköt egy fazékba, majd a babot is. "Körülbelül 1 órán át f?zzük, amíg a bab megpuhul." Nos, ebb?l indultam ki. A füstölt csülök nem f? meg sem 1, sem 2 óra alatt, de nem vitatkozni jöttem, hanem csak megkérdezni, hogyan lesz neked a b?rével együtt puha a csülök egy, de egye-fene két óra alatt. Én egyébként majdnem készre f?zöm egy fazékban (2 és 3 óra közötti f?z?id?vel), s a f?z?vizét használom a levesben, nem vész el semmi íz, aztán még együtt f? a babbal és a répával. Az lesz a legjobb, ha mindketten a saját receptünk után megyünk :).

Koncz László

Cukor a levesbe?

Hozzávalók

Bableves

Rántás

Csipetke

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.