Nosalty Logó

Babkrémleves sonkachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Babkrémleves sonkachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A babkrémleveshez

A rántáshoz

Összesen 297 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A babkrémleveshez

A rántáshoz

Összesen 1783 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A babkrémleveshez

A rántáshoz

Összesen 170 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 297 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1185 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8218 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 1783 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A babkrémleveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A babkrémleveshez

  1. A megmosott babot előző éjszaka beáztatjuk vízbe.
  2. Másnap a babot az áztatólevével együtt egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk a megpucolt és egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított és néhány darabra vágott sárga-és fehérrépát. A sonkából tizenkét hajszálvékony szeletet levágunk, a maradékot kettévágjuk és a babhoz adjuk.
  3. Felforraljuk és közepes tűzön, lefedve addig főzzük, míg a bab és a zöldségek megpuhulnak. Berántjuk a levest. A megfőtt sonkadarabokat kivesszük, félretesszük (ezt az íze miatt főzzük a levesbe, nagyon finom vacsorára hidegen, mustárral). Végül botmixer segítségével pépesítjük a levest. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez. A tejföl felét a leveshez keverjük, összeforraljuk és kész is.
  4. A sonkachipset szárazon felhevített serpenyőben készítjük: a sonkaszeletek mindkét oldalát ropogósra sütjük. A levest forrón tálaljuk a sonkachipsszel és a maradék tejföllel. Fehér kenyeret is kínálhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 21378
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magyaros ízvilágú, mégis kicsit más, nem megszokott külsejű bableves. Az én családomban,  mint gondolom sok más háztartásban, igazi szombati ebédnek számít a bableves (általában palacsintával követve).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, nagyon jó lett, én tettem bele kicsi ecetet, a vége az lett, hogy kevés lett:)

Törölt felhasználó

Ez olyan mint a törtfuszulyka...

Hozzávalók

A babkrémleveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!