Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás krumplifőzelék márti1218 konyhájából

Majorannás krumplifőzelék márti1218 konyhájából
Majorannás krumplifőzelék márti1218 konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonya télen is friss alapanyag, sokféleképpen készíthető, ez is egy lehetőség a főzelékkedvelőknek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a burgonyát, negyedeljük, majd vágjuk kockákra. A hagymát is vágjuk apró kockára.
  2. Tegyük fel a burgonyát főni annyi vízben, hogy kétujjnyira lepje el, adjuk hozzá a sót, majorannát, babérlevelet, és főzzük meg.
  3. Készítsük el a vöröshagymás rántást: az olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a lisztet, süssük azzal is két percet ,majd a tűzről lehúzva keverjük bele a fűszerpaprikát, öntsük fel 1 dl vízzel, és adjuk a krumplihoz. Tegyük bele a tejfölt, és forraljuk össze. Aki savanykásan szereti, tehet bele egy ek. ecetet.
  4. Bármilyen feltéttel jó (fasírt, sült hús, sült szalonna).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

294
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 2 db
majoranna 1 teáskanál
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
víz 7 dl