r
Nosalty Logó

Babasüti almából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
bridge
Babasüti almából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 96 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 387 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almát lereszeljük.
  2. Ehhez az almapéphez jól elkeverve hozzáadjuk a többi hozzávalót: a pár csepp citromlevet, egy pici fahéjat, olivaolajat, a gondosan szétválasztott tojássárgáját (vigyázzunk, ne menjen bele a fehérje), a zabpelyhet és végül a lisztet(fent direkt megfelelő sorrendbe írtam).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kistallérokat formázunk a masszából.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 64161
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

Szilikonos sütőformában, aranyos állatfigurásat is lehet készíteni. Így viszont egy picit tovább kell sütni. 1 éves kor után ízesíthetjük mézzel. Alma helyett banánnal, barackkal vagy céklával is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finoman szólva elegem lett abból, hogy a 8 hónapos kislányomnak ha kekszet szeretnék adni, akkor meg kéne vegyem a méregdrága boltit. Inkább vadul elkezdtem receptet keresni a kekszhez, ami tej-, tojásfehérje- és cukormentes. Nagy meglepődésemre ilyet viszont nemigen találtam. Így elővettem a védőnőtől kapott hozzátáplálási táblázatomat és elkezdtem kísérletezni a már adható dolgokból. Az eredmény őrület lett :) A picinyem imádja és én is alig bírok ellenállni neki…

Hozzászólások

ildima

Szeretném megkérdezni, hogy ebb?l az adagból hány db lesz? Egyébként nagyon szimpatikus receptnek találom és nemsokára el is készítem! F?leg a zabpehely , a fahéj és az alma miatt. Köszönöm!

bridge

Kedves ildima, Ebb?l a mennyiségb?l kb. annyi lett amennyit a képen látsz, kb. 8-10 db kis tallér. Sok sikert és jó étvágyat majd hozzá! Üdv: bridge

Törölt felhasználó

Szia! Én elkészítettem ezt a leírásnak megfelel?en, de érdekl?döm, hogy ennek ilyen puhának kell lennie, vagy nem sütöttem elég sokáig?

bridge

Szia, Igen, ez a süti nem lesz kemény. A küls? rétege egy kicsit szilárdabb, de belül puha marad. Szerintem 15-20 perc sütésnél nem kell több, mert csak a tojássárgája miatt kell egy kicsit sütni, hogy az összeálljon. Én legel?sz?r joghurtba csipegetve adtam a babámnak, de mostmár simán majszolja :)

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a választ. :)

nihilistahedonista

Szia Bridge! Elnézést a suta kérdésért, de a KK az kávéskanalat jelent? Ez akkor kevéske keksz ugye? Egy tepsibe b?ven elférnek ugye? Ha túl puhának találom, és a félrenyelés miatt aggódom, és keményebbet szeretnék, akkor jó megoldás lehet ha több lisztet teszek bele? Végül: Teljes ki?rlés? búzalisztet használhatok? Köszönöm :) Zsófi

bridge

Szia Zsófi, Igen a kk, az a kávéskanál, uh. ebb?l tényleg nem lesz sok, kb. 8 db kis tallér, de ez így is sokáig elég baba-mennyiségekhez nézve :) Nyugodtan használhatsz teljes kiörlés? lisztet is szerintem, de nemtudom milyen lesz ha több liszttel készíted... Érdemes próbálkozni, de az is lehet hogy elég lenne ha csak egy 5-10 perccel tovább sütöd annyira, hogy csak a teteje nehogy megégjen. Illetve, minnél vékonyabb tallérokat formázol a süt?papíron annál jobban átsül. Mert a külseje nem lesz puha csak belül. Remélem tudtam segíteni! Sok sikert! Üdv, bridge

nihilistahedonista

Szia Bridge! Tényleg nem lett sok, tényleg ?rületesen finom, tényleg ízlik a babának is, és tényleg nehéz még magamat is visszafogni :D Az állagával meg kell barátkoznom, illetve csak tovább kell keresnem, hogy ropogós keksz témában is találjak valami ilyen fincsit, mint ez. :) Köszi

eduneni

Kedves Bridge, Elkészítettem a kekszet a kisfiamnak (most 8 hónapos). Nagyon ízlik neki, csak sajna nem igazán tudja enni még egyedül az állaga miatt. Nagyon puha, és, ha tovább sütöttem, akkor elkezdett barnulni. Szóval nem az a megoldás, ha keményebbre szeretnénk. A süti állaga összekeverés után szinte folyós volt, ilyennek kell lennie? Mert nekem az volt, és amikor ahhoz a részhez értem, hogy formázzak bel?le tallérokat???? Hmmm:-) Végül kanalaztam ?ket a süt?papírra. A receptet köszi, mert tényleg finom, nagyobb lánykámra úgy kellett rászólni, hogy az a picinek van... és még Apának is nagyon ízlett, aki pedig nem édesszájú. Másik kérdésem lenne, hogy miben érdemes tárolni? Mert eleve dupla adagot készítettem, hogy egy darabig kitartson, de 4. napra, lezárt m?anyag edényben elkezdett penészedni. Köszönöm a segítséget! Üdv, Édu

bridge

Kedves Édu, igen, én is kanállal formáztam a "tallérokat" de azért folyósnak nem kéne lennie a masszának. Szerintem az is befolyásolja az állagát, hogy az alma mennyire lédús, a reszelés után mennyi levet enged. Lehet hogy ezt a levet érdemes egy kicsit leönteni... bár nekem ezzel nem volt gond. A tárolását nem tudom sajnos, mert eddig nálunk max.2. napig kellett csak tárolni, fóliával lefedtem a kistányért és a h?t?be raktam.

Slymia

Helló! Akkor ezek szerint a tojássárgat már lehet adni ebben a korban? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Lehet, igen, 6 hónap után, a csirkemellet követ?en. A fehérjével kell egyéves koráig várni. :)

Törölt felhasználó

Vannak ezek a boltban kapható, bébimüzlik. Úgyértem, lisztporszer?re ?rölt rizs- meg gabona?rlemény, amit pl tejjel kell összekeverni, és akkor bébipapi lesz bel?le. Azt használhatom ?rölt zabpehelyként? Van feln?tteknek való zabpehelyem itthon, de szerintem az tuti fulladásveszély :))

bridge

Kedves schatzy3000, Lehet, hogy az állaga nem pont olyan lesz mintha ?rölt zabpehelynek, mert ezek általában ha csak kevés folyadék kerül hozzá, akkor elég s?r?ek, kemények lesznek...de egy próbát megér :)

Törölt felhasználó

Bocsánat ha butaságot kérdezek, de az ?rölt zabpehely az zabpehelylisztet jelent? Bárhol, bárhogyan keresek nem találok ?rölt zabpelyhet, csak lisztet és zabkorpát :/ köszönöm!

bridge

Kedves dJucus! Megmondom ?szintén nem tudom hogy a zabpehelyliszt az ugyanaz lenne-e mint a finomra ?rölt zabpehely. Én úgy csináltam, hogy vettem sima bolti zabpelyhet (ebb?l amúgy lehet kapni finomított változatot is, az is jó), ezt beletettem a darálógépbe és egy kicsit átdaráltam. Nem kell hogy teljesen por állagú legyen, csak ne legyen annyira darabos mint az eredeti állaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?