r
Nosalty Logó

Ázsiai kacsamellsaláta

Dacota
Ázsiai kacsamellsaláta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

292
Kalória
23.1g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
12g
Zsír
309.4g
Víz
77g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 59 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1861 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3526 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3722 micro
Összesen 586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A kacsamellet megmossuk, bőrös felét beirdaljuk, húsos felét sózzuk borsozzuk. Bőrös felével lefele serpenyőbe tesszük, és 6-8 percig sütjük közepes lángon, majd átfordítjuk a húsos oldalára, és fél percig sütjük.
  2. Tepsibe tesszük a húsos felével lefele, és 15 percig sütjük, ha rozéra, 18 percig, ha jól átsütve szeretnénk.
  3. Közben felkarikázzuk az újhagymát, kimagozzuk a gránátalmát, és átmossuk a salátaleveleket. A salátaleveletket és az újhagymát összekeverjük.
  4. Ha a kacsa kész, 10 percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a salátára sorakoztatjuk a szeleteket. Megszórjuk a gránátalma maggal.

Az öntethez

  1. Az öntethez lereszeljük a gyömbért, kikeverjük a szójaszósszal, szezámolajjal és a rizsecettel, majd belefacsarjuk a narancs levét, és összekeverjük a salátalevelekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Lélekmelegítő téli saláta ázsiai ízekkel - akár maradékfelhasználó is lehet!

További receptek

Vegán franciasaláta

A franciasaláta klasszikus kiegészítője az ünnepi fogásoknak, és szerencsére ma már a vegán életmódot követőknek sem kell lemondania róla. A két tej- és tojástartalmú hozzávaló a ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek