r
Nosalty Logó

Fogyisaláta joghurttal Gabystól

Gabys
Fogyisaláta joghurttal Gabystól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

308
Kalória
18g
Fehérje
8.9g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
238.7g
Víz
218.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    700 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    7109 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6232 micro
Összesen 1232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. Lábasban pici sóval felforraljuk a vizet, beletesszük a szobahőmérsékletű tojásokat, és keményre főzzük. (5 perc után kemény lesz. Amíg előkészítjük a salátát, hagyjuk nyugodtanfőni.)
  2. Amíg fő a tojás:az olajat egy nagyobb tálbanösszekeverjük a sóval, friss borssal, pici sóval, és beletesszük a salátakeveréket, lazán összekeverjük, és beletesszük az alábbiakat:
  3. Az uborkát alaposan megmossuk(nem hámozzuk meg), hosszában félbevágjuk, majd megint félbe,és kis kockákra daraboljuk, és belekeverjük a salátába.
  4. Az újhagymát karikákra vágjuk (ha vastag az újhagyma, elsőre vágjuk hosszában félbe), és szintén belekeverjük.
  5. A sajtot szintén kis kockákra vágjuk, majdlazánbelekeverjük.
  6. A keményre főtt tojásokat megpucoljuk, tojásszeletelő segítségével kockákra vágjuk, rátesszük a salátánkra, ismét egy laza keverés.
  7. A végén a natúr joghurtot is rátesszük, összekeverjük, lefedjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük lefedve, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p

A legkisebb fiúgyermekem kedvenc salátája. Szokatlan módon többnyire ezt a salátát kéri a natúr sült húsok mellé. Általában ilyet a hölgyek fogyasztanak szívesen. Nem, nem fogyókúrázik, nem a vonalaira vigyáz, egyszerűen szereti. :) Szívesen megcsinálom, nyáron igazi napon ért, negyedbe vágott paradicsomkockát is teszek bele. Újhagyma helyett lilahagymával is finom. Próbáltam feta sajttal is feldobni, de közölte, ne sózzam el vele, maradjon csak a természetes salátaíz. Nagyon finom nyáron a grillezett húsok mellé is. A fetás-virslis tésztasalátámat ezzel a könnyebb salátafélével szoktam váltogatni. Ma csirkecombok mellé ettük. Így fürdőruha szezon előtt... khm... nekem se árt meg. :)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...