Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejes saláta Ági módra

Fejes saláta Ági módra
Fejes saláta Ági módra
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éveken át kísérleteztem, hogy a salátalevem olyan ízű legyen, mint Anyukámé.

Végre megtaláltam a számomra ideális ízt! Most is Himalája étkezési sót + almaecetet + folyékony édesítőszert használtam, mint az uborkasalátámnál és szerintem - és Apukám szerint is- isteni ízű lett! Most tettem rá egy pár szem apró mozzarellát, de ez elhagyható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon alaposan megmossuk a fejes (1 nagy vagy 2 kis fej) salátát hideg vízben, majd letépkedjük a leveleit a torzsájáról.
  2. Közben előkészítjük a megfelelő méretű tálba a salátalevet: 7-8 dl hideg vízbe csipetnyi Himalája étkezési só + almaecet + folyékony édesítőszer. Ezt összekeverjük, majd alaposan belenyomkodjuk a salátaleveleket.
  3. Hűtőben állni hagyjuk kb. 1 órán át. Közben egyszer óvatosan átforgatjuk, hogy a salátalevek alaposan átvegyék a lé ízét. Végül tálaljuk bármihez, amihez illik a saláta.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

AGI-22

Mióta szakács: 2011.06.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fejessaláta, ecetes zöldsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

10
fejessaláta 1 db
1 csipet
víz 7 dl
almaecet 6 ek
folyékony édesítőszer 75 ml