r
Nosalty Logó

Madárkaja - avagy salátavacsora husival

renicsa
Madárkaja - avagy salátavacsora husival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
25.6g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
496.1g
Víz
77.8g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2601 micro
  • β-karotin
    8473 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2337 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2601 micro
  • β-karotin
    8473 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2337 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    394 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A salátamixet egy nagy tálba öntjük, a többi zöldséget megmossuk és beledaraboljuk. A hagymát a mártásba is beledarabolhatjuk.
  2. Amennyit meg tudunk enni, kitesszük egy tányérra.
  3. Mellé teszünk ízlés szerint valamennyi tejfölt, rá egy kis mustárt és összekeverjük a kettőt.
  4. Mellé tesszük a közben kifőzött virslit, vagy a fasírtot, és a kenyeret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 7 p

Estére a nagy tanulás előtt mindig kell valami vacsora, ami gyorsan kész van, és minél kevésbé hízlal. Zöldség mindig van itthon, mustár, tejföl/kefír/natúr joghurt, és valami húsféle is. Ha kicsit több időnk van, csinálhatunk hozzá főtt tojást is. A zöldségeket a mártásba mártogatva nagyon finom és gusztusos, de ha több mártást csinálunk, akkor az egészet össze is keverhetjük. Neve onnan, hogy kb. bármelyik férfi ránéz, ez jön ki a száján :)

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek