r
Nosalty Logó

Avokádós wasabis rák tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Avokádós wasabis rák tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    962 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 1699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta főzővizét feltesszük forrni, mikor forr, akkor sózzuk. Tészta receptje
  2. Az újhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk, majd keskeny csíkokra szeljük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a chiliszószt, fél lime-ot, a wasabit, majd a rákokat is. Sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük nagy lángon, míg a rákok rózsaszínre váltanak.
  4. Az avokádót ketté vágjuk, magját eltávolítjuk, belsejét kikaparjuk egy tálba. Itt összetörjük villával, hozzáadva sót, borsot és fél lime levét.
  5. Míg a rákok sülnek, 2 perc alatt a friss tészta is megfő. Leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  6. A tészta tetejére kanalazzuk az összetört avokádót, ráültetjük a wasabis rákokat, meghintjük chilipehelyjelés korianderlevéllel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4286
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádós wasabis rák tésztával
Évi néni 1830 recept

Megvettem Nigella Lawson: Nigella expressz című első kötetét a második nyeremény kötetem mellé. Egy ott látott recept adta az ötletet ennek kitalálására. Természetesen befolyásoló tényező volt a hűtőm tartalma is. Kifejezetten ehhez a raguhoz készítettem el a tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek