Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós konyakos ráksaláta

Avokádós konyakos ráksaláta
Avokádós konyakos ráksaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a karácsony elmaradhatatlan előétele az avokádós ráksaláta. Villámgyorsan elkészíthető, és méltó dísze az ünnepi asztalnak. De ne gondoljátok, hogy csak ünnepnapra való menü! Sima hétköznapokra is remek saláta készíthető az avokádóból. Kicsit pénztárcakímélőbb változata, ha a rákok helyett szurimiből (ún. rákhúsimitációból) készítjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom behűtött rozé borral isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Avokádót kettévágjuk, és kiemeljük a magját. A mirelit rákokat kiolvasztjuk.
  2. Kialakítjuk a saláta csónakokat úgy, hogy kicsit óvatosan kivájjuk az avokádó húsát, hogy maradjon még egy fél centiméteres pereme. Egy picit levágunk a talpából, hogy könnyebben megálljanak a csónakok. (TIPP: felszolgálhatjuk sima salátás tálkákban is, akkor az egész avokádót megpucoljuk és felszeleteljük.)
  3. Az avokádó húsát egy turmixgépbe tesszük, rácsurgatjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a majonézt, egy pici mustárt és a konyakot (!). Megfűszerezzük sóval, őrölt borssal és chilipehellyel. Turmixgépben teljesen krémes állagúra pürésítjük.
  4. A petrezselymet és bazsalikomot apróra vágjuk, és a zöld krémbe szórjuk. Pár darab rákot félreteszünk a tetejére díszítésnek, a többit pedig belekeverjük az avokádó mártásba, és nagy mozdulatokkal összeforgatjuk.
  5. A salátát visszatöltjük az avokádó csónakokba, és citromgerezddel és pirítós kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 232
elküldve: 7
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mágnes Dóra

Mióta szakács: 2014.01.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ráksaláta, avokádós ráksaláta, pikáns rákos-avokádós saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

186
avokádó 2 közepes db
garnéla 25 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
majonéz 2 ek
mustár 1 teáskanál
konyak 0.2 ml
bazsalikom 3 levél
petrezselyem 3 szál
chilipehely 1 kávéskanál
1 csipet
fekete bors 1 csipet