Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós csupacsoki-falatok

Avokádós csupacsoki-falatok
Avokádós csupacsoki-falatok
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avokádóból szerettem volna édességet készíteni, de nem találtam semmi kedvemre valót, mivel általában sósan képzelik el ezt a gyümölcsöt. Szóval kitaláltam egy receptet, és annyira jól sikerült,hogy meg is osztom a nagyérdeművel :) Mutatós vendégváró és nagyon laktató, sűrű, csupacsokis nyalánkság. Ráadásul az avokádó nagyon egészséges, és ebben a receptben van bőven! 

(Későn kaptam észbe, ráterítettem egy papírt, amikor elcsomagoltam, és csak másnap fényképeztem le, így a csokireszelék rátapadt a mázra, ráadásul csak ez a pár csúnyácska példány maradt meg, ezért elnézést kérek a kevésbé étvágygerjesztő fotóért.)

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  2. A kakaóporból, cukorból és 100 gramm (egy tábla) étcsokoládéból gőz fölött készítsünk sűrű krémet. (Használhatunk bolti csokikrémet is.)
  3. Az avokádó húsát törjük össze a tojással, vagy robotgépben egy-két másodperc alatt zúzzuk össze, majd keverjük a csokikrémhez. Adjuk hozzá a vajat, lisztet és a sütőport is, és az egész masszát keverjük össze alaposan. (A liszt és a cukor mennyisége is alakítható. A liszt mennyisége attól függ, hogy mekkorák az avokádók és a tojások, ennek függvényében kevesebb vagy több lisztet is lehet használni. A cukor pedig ízlés kérdése. A lényeg,hogy egy ragacsos, de folyós tésztát kapjunk.)
  4. Ha összeállt a masszánk, a maradék 50 gramm étcsokit daraboljuk fel, és lazán keverjük a tésztába, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem ragad a tűre tészta, készen van.

Hozzávalók a mázhoz:

  1. A legegyszerűbb robotgéppel dolgozni. Én kézzel készítettem, úgy tovább tart.:) Az avokádót krémesítsük, és adjuk hozzá a citromlevet. Dolgozzunk addig, míg egyetlen kis darabka sem marad és az avokádó egységesen krémes lesz.
  2. A vajat és a porcukrot alaposan keverjük hozzá a krémes avokádóhoz.
  3. Ha kihűlt a tészta, vágjuk fel apró kockákra (de klasszikus sütiszelet-méretre is vághatjuk, ha úgy szeretnénk), és felvágás UTÁN kenjük rá a mázat. Egyengessük el.
  4. Keserű kakaóporral, csokireszelékkel, kókusszal, aprított dióval, vagy BÁRMIVEL megszórhatjuk ízlés szerint.
  5. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis avokádókrémes kocka, csokikrémes süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1039
avokádó 3 közepes db
finomliszt 12 dkg
tojás 2 db
vaj 100 g
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
cukor 12 dkg
étcsokoládé 150 g
sütőpor 1 csomag
avokádó 2 közepes db
vaj 30 g
porcukor 60 g
citromlé 2 teáskanál