r
Nosalty Logó

Kávés csokoládétorta

Beáta
Kávés csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

385
Kalória
4g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
28.8g
Víz
122.6g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    320.6 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukor felével habosítsuk fel.
  2. A cukor másik felét, a vajat és a kávét forraljuk fel, öntsük a csokoládéra, ami ettől felolvad. Keverjük, amíg sima nem lesz.
  3. Ezt a csokis-kávés masszát keverjük a felhabosított tojáshoz, tegyük bele a lisztet. Jól keverjük át kézi habverővel.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm hosszú formát (én püspökkenyér formát használtam). Öntsük bele a masszát.
  5. A formát helyezzük egy nagyobb tepsibe, amibe vizet öntünk (gőzfürdő). 200 fokos sütőben süssük 45 percig. Majd ellenőrizzük, hogy átsült-e. (Fogvájó segítségével szoktam.) Ha szükséges, tegyük vissza még néhány percre. Nekem kicsit több mint egy óra kellett (de ez sütőtől függ).
  6. Ha kész, vegyük ki a vízből a formát, hagyjuk langyosra hűlni, majd borítsuk ki a formából. Langyosan is finom, de hűtőben egy kis dermesztés után az igazi. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25 cm

Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy újságban találtam, de csak most készítettem el. Szerintem tökéletes párosítás: étcsokoládé és kávé. Mennyei.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek