Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pizza 2. - sonkás, kukoricás

Töltött pizza 2. - sonkás, kukoricás
Töltött pizza 2. - sonkás, kukoricás
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy pizza-rajongó vagyok, gondoltam, kísérletezgetek kicsit. Nagyon jól sikerült, már többször is elkészítettem, mindig nagy sikere volt. =)
Egyetemista lévén fontos szemponttá vált az is, hogy ne költsekt túl sokat ételre, és sokszor az is megesik, hogy az ebédre szánt pénz egy szép fülbevalóvá, vagy felsővé változik, ilyenkor még jobban oda kell figyelnem a pénztárcámra =D
Szeretem a kelttésztákat, mert nem csak nagyon jól variálhatóak, de egyszerű is őket elkészíteni, és nem utolsó sorban pénztárcakímélőek, szóval gyakran sütök lángost, pizzákat, különböző csigákat. Egyedül az a vicces, amikor kerek szemmel néznek rám a boltban és megkéredzik, hogy ugyan miért akarok én otthon lángost sütni, mikor minden második sarkon áll egy lángososbódé. Hát, szerintem a választ sokan tudjuk ... =]

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A töltelékhez

ajánlat

Nagyon jól illik hozzá fokhagymás-tejföl vagy tartármártás.
Természetesen a töltelék ízlés szerint variálható, de gondoltam, felrakok egy "minta" tölteléket, ha valakinek nincs hirtelen semmi ötlete.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot, és lisztet teszünk bele, majd hagyjuk felfutni.
  2. A 40 dkg lisztet tálba szórjuk, ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet, beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat és a sót.
  3. A tésztát összegyúrjuk, majd ha már szépen összeállt, 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és a részeket kör alakúvá nyújtjuk, majd a tészták felét megkenjük tejföllel, majd kukoricát, sonkát, és reszelt sajtot szórunk rá.
  5. Azért csak a felére teszünk feltétet, mert a másik oldalát hajtjuk rá.
  6. A széleit összecsipkedjük, a pizzák tetejét tojássárgájával kenjük, majd reszelt sajtot hintünk rájuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a pizzák teteje meg nem pirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 627
elküldve: 8
receptkönyvben: 469
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött pizza, tejfölös-kukoricás-sonkás töltött pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AnitaV
AnitaV Thu, 2013-08-15 22:50

Finom lett nagyon! :)
Köszönjük a receptet..
Csillagos ötös ;) ★★★★★

Nyuszifüles
Nyuszifüles Thu, 2011-03-10 09:36

Hát ez tényleg nem semmi...nagyon mutatós és rendkívül finom!
A párom is teljesen odavolt érte :)
Köszönjük a receptet!

Beatrix567
Beatrix567 Thu, 2010-04-15 14:23

Isteni finom a tészta recept. Már olyan sok tésztafélét próbáltam, szinte feladtam. Azóta minden másnap pizzát sütök.:) Köszönöm

722
finomliszt 40 dkg
élesztő 1.5 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 kk
tejföl 150 g
csemegekukorica 140 g
sonka 100 g
sajt 15 dkg