r
Nosalty Logó

Aszpikos nyúlpástétom

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Aszpikos nyúlpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 232 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    57 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    11437 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4061 micro
Összesen 1399 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A maradék sült húst kicsontozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzádaráljuk a grillezett cukkinit és a főtt batátát. A darált péphez hozzáadjuk a zöldfűszereket és a fűszeres, sós, darált pritaminpaprikát. Alaposan összekeverjük, és félretesszük.
  2. A húslevest felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Felforraljuk, és hagyjuk hűlni. Amikor már langyosra hűlt, a kerámia sütőformába szépen belesimogatjuk az alufóliát, és belemerünk annyit a léből, hogy az alját kb. egy centire lepje el. Betesszük a hűtőbe, és addig hagyjuk benne, ameddig meg nem szilárdul. Ezután a formát kivéve, oldalra fordítva az egyik oldalát vonjuk ugyanígy be. A hűtőbe úgy kell betenni és alátámasztani, hogy a forma inkább az alja felé lejtsen. Így nem tud a folyadék kifolyni belőle. Amikor megdermedt, így teszünk a harmadik oldallal is. A forma két végét nem kell aszpikozni. Természetesen az aszpikot a fazékban időnként felmelegítjük, hogy dolgozni tudjunk vele.
  3. A kellően aszpikozott formába beletesszük a pástétomot, és alaposan belenyomkodjuk. Rámerjük a maradék folyadékot, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább egy éjszaka hagyjuk dermedni.
  4. Felhasználáskor a forma aszpikos tetejére egy sima tálcát teszünk, és megfordítjuk, hogy a tálca legyen alul. Az alufólia kilógó széleit a tálcára szorítva óvatosan levesszük a formát. Ezután a fóliát is levesszük a kész pástétomról. Optimális esetben (ez szokott nálam is történni) a fólia és az aszpik barátságban elválnak egymástól. Ezért nagyon fontos a formába a fóliát szépen belesimogatni. Balszerencsés esetben rücskös felületet kapunk, amit egy forró késsel óvatosan ki tudunk simítani.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1567
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Ajánló

Mindenkinek, aki nem rest a finom ízekért és a szép látványért sokat pepecselni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A baráti kör hagyományos szilveszteri batyus báljára készítettem. Sajnos az elkészültekor nem fényképeztük le. A fénykép már újév napján a maradékról készült. Ezért látszik az állapota már egy kissé viharvertnek. Az ízén azonban ez nem érzett. Az óév utolsó napján egy egész nyuszit készítettünk ebédre. Egy részéből finom húsleves lett, amiből az aszpik készítéséhez is használtam fel. A lapockái, gerince és a hátsó combjai sóágyon sültek meg. A köret grillezett cukkini és párolt édesburgonya volt. A pástétomhoz már előre a maradékokkal számoltam, és igen finomra sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek