Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vörösborba áztatott aszalt szilva ízvilága az egyszerű csirkemellet "megbolondítja"! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges - a neve is ezt sugallja - hercegnő burgonyával adtam meg.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
  2. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalát néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.
  4. Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. egy perc alatt átmelegítjük.
  5. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, és a tetejére a bacon szeletek következnek.
  6. Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 182
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell almával és vörösborba áztatott aszalt szilvával, vörösboros aszalt szilvás almás csirkemell tejszínnel sütve, almás-szilvás tejszínes-sajtos rakott csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

990
csirkemell filé 70 dkg
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
alma 2 db
főzőtejszín 2 dl
vörösbor 1 dl
aszalt szilva 20 dkg
füstölt sajt 25 dkg
bacon 25 dkg