Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás marhapecsenye

Aszalt szilvás marhapecsenye
Aszalt szilvás marhapecsenye
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ült a mélyhűtőmben ez a darab husi, és csak arra várt, hogy valami nagyon finom étel készüljön belőle... És ez így lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszín és az aszalt szilva kivételével a többi alapanyagól pácot készítünk, melybe 2-3 napra betesszük a húst érlelni a hűtőbe.
  2. Elkészítés előtt a húst kivesszük a pácból, és szárazra töröljük.
  3. Egy vastag falú lábasban 1-2 kanál olajat felhevítünk, és a hús minden oldalát hirtelen átsütjük, megpirítjuk.
  4. A megpirult húsra visszaöntjük a leszűrt páclevet és fél liter marha húsalaplét, és így 150 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük.
  5. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Ha elfogyna a leve, marhahúslevessel pótoljuk.
  6. Mikor omlósra sült a hús, felengedjük 2 dl tejszínnel, és összeforraljuk.
  7. Lehet rizs vagy burgonya körettel tálalni.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhasült aszalt szilvával, marhapecsenye aszalt szilvával, aszalt szilvás marhahús vörösboros pácban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-08-09 21:56

Kedves Márti!
Gondolhatod, hogy mozdulni sem tudtunk utána, de mindenképpen merem ajánlani a kipróbálását. Üdv: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-08-08 22:15

Kedves Evineni,

ez aztan valoban egy nagyon nagy finomsag - mar a puszta nezesetöl is összefut a nyal a szamban... Köszi a receptet - eltettem!

Üdvözöllek szeretettel: Marti

823
marha hátszín 65 dkg
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
rozmaring 3 szál
borókabogyó 8 db
mustár 2 teáskanál
félszáraz vörösbor 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
aszalt szilva 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
fekete bors 1 teáskanál
marha alaplé 0.5 l