r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt sárgabarackos cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2790 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot felvágjuk (kb. 6 felé).
  2. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet,sütőport, szódabikarbőnát,citromot, vaníliát.
  3. A 3 tojás fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, és finomana lisztes masszáhot keverjük, végül a tésztához adjuk az aszalt gyümölcsöt és a mandulát.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tebsibe laposabb hengereket formálunk a ragacsos tésztából, amit megkenünk tojással.
  5. 170 oC-osra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre, és kb. 20 perc alaltt megsütjük.
  6. Kivéve a sütőből megvárjuk, hogy a tepsiben kihűljön, majd óvatosan kivesszük (vigyázva, mert könnyen törik), és ferdén kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és a vágott felükkel a tepsiben visszafektetjük, és további 15 percre visszatesszük 150 oC-on alul-felül sütésen száradni. Majd kivéve újra a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Dobozba téve, hűvös helyen tárolvaakár 3 hétig is eltartható (nem fog kitartani addig).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3199
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt sárgabarackos cantuccini
Évi néni 1830 recept

Eddig még soha nem készítettem el ezt a finomságot, de most kedvet kaptam. Ez annyira ki van találva, hogy sok-sok változatot ki fogok próbálni. Hogyan leszek én így nádszál, mire itt a kikelet? Na mindegy. Cantucci rajongóvá váltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek