Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt sárgabarackkal töltött kifli

Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán a már korábban leírt szilvalekváros tepertős kiflit szerettem volna elkészíteni ajándékba valakinek, de szembesülnöm kellett, hogy a sűrűre redukált szilvalekvárom elfogyott, csak hígabb volt, így azt összedaráltam aszalt szilvával (nagy úr a szükség), és tovább töltögettem a kifliket. Egyszer csak ez a töltelék is elfogyott, és még mindig volt tésztám. Ha egyszer bejött, bejöhet még egyszer, gondoltam, és az aszalt sárgabarackhoz és a baracklekvárhoz folyamodtam. Mivel minimális cukorral, ámde citrommal és némi fűszerrel készítem a lekvárokat, azok igen pikáns aromásak. A végeredmény semmiben nem maradt el a várttól. A tészta és a barack közötti ízvilág kontrasztja kiemeli mindkettőt. Isteni finom, amiből ha nem teszek néhányat félre a családomnak szánt mennyiségből, akkor bizony felkopik az állam, mire este megtérek a munkából. Nagyon szemfülesnek kell lenni nálunk ilyen finomság készítése esetén. Válogatós kisfiam kosárszám tünteti el őket.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, cukorral összekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tepertőt ledaráljuk (nem péppé), összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, tojássárgával, tejföllel, az élesztős tejjel, és belegyúrjuk a lisztet, sót, borsot (tepertőspogácsa tésztát készítünk). Hűtőbe tesszük folpackban 3-4 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Az aszalt barackot és a baracklekvárt aprítógépben nagyjából egyneműsítjük (azért jó, ha kicsit darabos).
  4. A hűtőből kivett tésztát 5 cipócskára osztjuk (kb. 20 dkg-osak), ezt kerek, vékony lappá nyújtjuk (2-3 mm), 6 cikkre elvágjuk, a széles végébe töltjük az aszaltbarackos lekvárt, feltekerjük, kifli formájúra hajlítjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (2 tepsibe fért a 30 db), 1 ek kacsazsírral elkevert tojással lekenjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos kifli, kiskifli aszalt sárgabarackkal, lekváros tepertős kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

828
aszalt sárgabarack 30 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
finomliszt 50 dkg
tepertő 25 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
tejföl 1 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
1 tk
bors 1 kk
kacsazsír 1 ek