r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackkal töltött kifli

Évi néni
Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

812
Kalória
14.7g
Fehérje
90.8g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
43.2g
Víz
101.9g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    2940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    726.6 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    6789 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 6494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, cukorral összekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tepertőt ledaráljuk (nem péppé), összekeverjük aszobahőmérsékletű vajjal, tojássárgával, tejföllel, az élesztős tejjel, és belegyúrjuk a lisztet, sót, borsot (tepertőspogácsa tésztát készítünk). Hűtőbe tesszük folpackban 3-4 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Az aszalt barackot és a baracklekvárt aprítógépben nagyjából egyneműsítjük(azért jó, hakicsit darabos).
  4. A hűtőből kivett tésztát 5 cipócskára osztjuk (kb. 20 dkg-osak), ezt kerek, vékony lappá nyújtjuk (2-3 mm), 6 cikkre elvágjuk, a széles végébe töltjük az aszaltbarackos lekvárt, feltekerjük, kifli formájúra hajlítjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (2 tepsibe fért a 30 db), 1 ek kacsazsírral elkevert tojással lekenjük.
  6. Előmelegített sütőbenmegsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Igazán a már korábban leírt szilvalekváros tepertős kiflit szerettem volna elkészíteni ajándékba valakinek, de szembesülnöm kellett, hogy a sűrűre redukált szilvalekvárom elfogyott, csak hígabb volt, így azt összedaráltam aszalt szilvával (nagy úr a szükség), és tovább töltögettem a kifliket. Egyszer csak ez a töltelék is elfogyott, és még mindig volt tésztám. Ha egyszer bejött, bejöhet még egyszer, gondoltam, és az aszalt sárgabarackhoz és a baracklekvárhoz folyamodtam. Mivel minimális cukorral, ámde citrommal és némi fűszerrel készítem a lekvárokat, azok igen pikáns aromásak. A végeredmény semmiben nem maradt el a várttól. A tészta és a barack közötti ízvilág kontrasztja kiemeli mindkettőt. Isteni finom, amiből ha nem teszek néhányat félre a családomnak szánt mennyiségből, akkor bizony felkopik az állam, mire este megtérek a munkából. Nagyon szemfülesnek kell lenni nálunk ilyen finomság készítése esetén. Válogatós kisfiam kosárszám tünteti el őket.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek