r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackkal töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6494 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    849 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 812 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    2940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.6 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    6789 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 6494 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, cukorral összekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tepertőt ledaráljuk (nem péppé), összekeverjük aszobahőmérsékletű vajjal, tojássárgával, tejföllel, az élesztős tejjel, és belegyúrjuk a lisztet, sót, borsot (tepertőspogácsa tésztát készítünk). Hűtőbe tesszük folpackban 3-4 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Az aszalt barackot és a baracklekvárt aprítógépben nagyjából egyneműsítjük(azért jó, hakicsit darabos).
  4. A hűtőből kivett tésztát 5 cipócskára osztjuk (kb. 20 dkg-osak), ezt kerek, vékony lappá nyújtjuk (2-3 mm), 6 cikkre elvágjuk, a széles végébe töltjük az aszaltbarackos lekvárt, feltekerjük, kifli formájúra hajlítjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (2 tepsibe fért a 30 db), 1 ek kacsazsírral elkevert tojással lekenjük.
  6. Előmelegített sütőbenmegsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1206
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt sárgabarackkal töltött kifli
Évi néni 1830 recept

Igazán a már korábban leírt szilvalekváros tepertős kiflit szerettem volna elkészíteni ajándékba valakinek, de szembesülnöm kellett, hogy a sűrűre redukált szilvalekvárom elfogyott, csak hígabb volt, így azt összedaráltam aszalt szilvával (nagy úr a szükség), és tovább töltögettem a kifliket. Egyszer csak ez a töltelék is elfogyott, és még mindig volt tésztám. Ha egyszer bejött, bejöhet még egyszer, gondoltam, és az aszalt sárgabarackhoz és a baracklekvárhoz folyamodtam. Mivel minimális cukorral, ámde citrommal és némi fűszerrel készítem a lekvárokat, azok igen pikáns aromásak. A végeredmény semmiben nem maradt el a várttól. A tészta és a barack közötti ízvilág kontrasztja kiemeli mindkettőt. Isteni finom, amiből ha nem teszek néhányat félre a családomnak szánt mennyiségből, akkor bizony felkopik az állam, mire este megtérek a munkából. Nagyon szemfülesnek kell lenni nálunk ilyen finomság készítése esetén. Válogatós kisfiam kosárszám tünteti el őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek