r
Nosalty Logó

Vaníliás fahéjas rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Vaníliás fahéjas rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 4916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Összesen 243 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 818 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 4916 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 243 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztákat 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát elfelezzük, és két egyenlő részre osztjuk. Majd mindkét tésztát 6-6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
  5. A megtöltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd még sütés előtt pihentetjük 15 percet.
  6. Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat. 5-6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal. A kifliket, amint kivesszük a sütőből, megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 32182
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lindus89 16 recept

Nagyon finom süti.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek