r
Nosalty Logó

Sonkával-sajttal töltött kelt tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Sonkával-sajttal töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4010 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 402 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10482.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2086 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    6226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 4010 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojásokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a már megkelt tésztát 2 mm vékonyra, és 10x8 cm-es téglalapokra vágjuk.
  5. Mindegyik közepére rakunk 1 szelet gépsonkát, ami 1 cm-rel kisebb legyen, mint a tészta. Rá egy tetszőleges vastagságú sajtdarabot /sajtrudat /. Természetesen ez is kisebb legyen, mint a tésztánk.
  6. Feltekerjük, vagy csak ráhajtjuk a tésztát, és mindenhol jól lenyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütéskor.
  7. Tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és lekenjük tojással. 20 percig állni hagyjuk .
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük 10 -15 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26429
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Ajánló

Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer, amikor hússal töltött kiflit csináltam, maradt egy kis tésztám, mert valószínű, nem jól osztottam szét a tölteléket, de gyanúsak voltak a gyerekek is nagyon:-). Sajnáltam volna a tésztát kidobni, így született meg ez a finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek