r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4536 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8745.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 4536 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2977 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt bekapcsoljuk előmelegítés céljából.
  2. A tepsiket kicsit olajozzuk, vagy vajazzuk.
  3. Bögrébe langyos tejet teszünk, porcukorral, élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk.
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, a fűszereket és a paradicsomdarabokat is beletesszük, majd a felfutott élesztővel is jól eldolgozzuk. Szükség szerint liszt és tejkerül bele, hogy jó alaposan kidolgozhassuk. Liszttel leszórva, konyharuhával lefedve kb. 40 percet langyos helyen kelni hagyjuk.
  5. Lisztes deszkán kinyújtjuk - nem túl vékonyra, sőt -, éles késsel a tetejét bekockázzuk, bevagdossuk.
  6. Pogácsaszaggatóval vagy erősebb szélű kávés pohárral, lisztbe mártogatva, kiszaggatjuk.
  7. A kikent tepsibe tesszük, és amikor teleraktuk, tetejét lekenjük tojással, szezámmagot szórunk rá.
  8. A második tepsi elkészülte után, tesszük be az első tepsit a sütőbe, ugyanis addig még kel.
  9. Szép aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt, a vége fele már 10 perc is elég. Frissen, melegen is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6820
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

Finom bor, esetleg sör. Teljesen más a hőlégkeveréses csodában sütni, arra figyeljetek, az enyém sima, natúr gáztűzhely.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
Éva-Anyóca 350 recept

Ez a pogácsa szilveszterre készült. Nem nagyon volt ötletem a maradék aszalt paradicsomot elhasználni, főzéshez, húshoz. A család mondta, úgyis sokáig fenn vagyunk, rágcsa kell, és amit itt kinéztem, az fincsi, de hamar elfogy, készítsünk mi is. Hát, ezt ötöltük ki a lányommal, és együtt is készítettük el. Lehet, kissé "kockásabb" lehetne a teteje, azaz jobban bevágva, lehetett volna magasabb is, szebb is, de én azért örülök, mert nagyon finom lett, és a fontos, hogy a lányommal készítettem. Ő is gyúrt, ő is nyújtott, ő is szaggatott, rakta a tepsibe, kente le tojással, szórta szezámmaggal, roppant örült, hogy segíthet, és én meg rá voltam és vagyok büszke:-). Majd többször készítve, belejön ő is, meg még én is.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek