r
Nosalty Logó

Diós-fűszeres pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-fűszeres pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 832 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 832 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    2926 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a vajat és az összes többi hozzávalót, (a diót megpirítottam az őrlés előtt), és sima tésztát gyúrunk.
  2. Cipót formálunk belőle, és folpack-ba csomagolva, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a durvára vágott diót. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg nem érezzük a piruló dió illatát! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9568
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta "szemezgettem" ezzel a recepttel, győzött a kíváncsiságom......remek borkorcsolya, Kriszke barátnőm kedvence! :)))

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.