r
Nosalty Logó

Fűszeres pogácsa Dina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Fűszeres pogácsa Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    2226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13074.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    11130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2149 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2110 micro
Összesen 3250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk,és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Ezalatt az összes hozzávalót egy edénybe kimérjük.
  3. Ha az élesztő megkelt, az alapanyagokhoz adjuk,és összedolgozzuk a tésztát. Hamar és könnyedén össze fog állni, fényes, puhatésztát fogunk kapni.
  4. Ha összeállt az alap, egy kis ideig gyúrjuk, majd30percig letakarva pihentetjük. (Nem meleg helyen!)
  5. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét késsel bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsibe tesszük a pogácsákat,kis távolságot hagyva köztük.
  7. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5080
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy izgalommal álltam neki ennek az interneten talált receptnek, kíváncsi voltam, ennyi fűszer felhasználásával, vajon mi fog kisülni. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, de kizárólag ínyenceknek ajánlom, akik az ételekben is szeretik a domináns, fűszeres ízeket. Nálam 6 cm átmérőjű szaggatóval készítve 45 db lett, a szaggatásnál leeső részeket mindig összegyúrtam, és kis pihentetés után újra szaggattam. Lassan kell sütni, mert hirtelen megég!! A tészta állaga tömött, de nem fojtós! Nem túlzottan fog megkelni, de így tökéletes, kívül ropogós, belül puha marad. Főként zsúrokra tudom elképzelni, vagy baráti összejöveteleknél, ahol amúgy is csúszik az alkohol. Ez a pogácsa kiváló kísérő lesz. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...