Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókaszív paradicsommal és olívabogyókkal

Articsókaszív paradicsommal és olívabogyókkal
Articsókaszív paradicsommal és olívabogyókkal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Dr. Oetker receptes könyvben akadtam erre a receptre. Annyit változtattam rajta, hogy bazsalikommal fűszereztem.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókaszíveket leszűrjük, majd negyedeljük. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük és felezzük. Az olívabogyókat leszűrjük. Az egészet egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymaprésen átnyomjuk. Az ecetet összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal, majd az olajat is jól beledolgozzuk.
  3. Az öntetet a salátához adjuk, megszórjuk bazslikommmal és jól összekavarjuk.
  4. A salátát kb. 30 percig állni hagyjuk (közben megkeverjük), hogy az ízek összeérjenek.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós-paradicsomos articsókasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

432
articsóka 16 közepes db
koktélparadicsom 16 db
zöld olajbogyó 15 dkg
fekete olajbogyó 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek
bazsalikom 2 ek