Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis, mézes nektarin salátaágyon, grillezett kéksajttal

Chilis, mézes nektarin salátaágyon, grillezett kéksajttal
Chilis, mézes nektarin salátaágyon, grillezett kéksajttal
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a kéksajtot és a koriandert is. Mindkettő elég markáns ízű, ebben a receptben még is elférnek egymás mellett, ha megfelelő mennyiségben használjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a nektarint gerezdekre vágjuk, felhevített serpenyőben olívaolajon elkezdjük dinsztelni chiliszósz, méz, só és bors hozzáadásával. Nem kell puhára párolni, mert akkor szétesik.
  2. A jégsalátát kézzel nagyobb darabokra szaggatjuk, tányérokra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, citrommal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráhalmozzuk a chilis, mézes nektarint.
  3. A serpenyőt tisztára töröljük papírtörlővel, majd szintén olívaolajon meggrillezzük a kemény kéksajt-szeleteket. Fontos, hogy kemény sajtot válasszunk, mert különben szétfolyik, de így is óvatosan kell vele bánni.
  4. Amikor a sajt is elkészült, a salátánkra rakjuk, és megszórjuk lehelet finoman egy kis apróra vágott zöld korianderrel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 666
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült barack zöld salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

548
kéksajt 20 dkg
nektarin 2 db
jégsaláta 1 közepes fej
chiliszósz 1 ek
méz 1 ek
2 kávéskanál
koriander 3 szál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
citrom 0.5 db