Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb körettel együtt

Csirkecomb körettel együtt
Csirkecomb körettel együtt
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és persze finom.:) Réges régi receptemet alakítottam át, már csak nyomaiban emlékeztet a régire. Évek óta bevált csirkés ételünk.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, csirke fűszersóval alaposan bedörzsöljük (én egy picit még megsózom, borsozom).
  2. Egy lefedhető tálba rakjuk, 4 ek olajjal meglocsoljuk, legalább fél órára hűtőbe tesszük lefedve (érdemes előző este bepácolni, finomabb lesz, a fűszer jobban átjárja a húst).
  3. A krumplit megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
  4. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és a tepsiben vagy jénaiban elterítjük.
  5. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk, vékonyra felszeleteljük, és a hagymán szétosztjuk.
  6. Ráfektetjük a csirkecombokat, a páclét és az 1 dl bort ráöntjük, és lefedjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük kb. 40-50 percig pároljuk.
  8. Ha letelt az idő, kivesszük a tálból a csirkecombokat, és a megpucolt krumplit belekarikázzuk (időnként keverjük össze a hagymás lével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a combokat a krumplira, és kb. 10 percig fedetlenül tovább sütjük.
  9. A tejfölt a reszelt sajttal krémesre keverjük, rásimítjuk a combokra, olvadásig/pirulásig sütjük tovább.
  10. A brokkolihoz a 2 gerezd fokhagymát megpucoljuk. Vékony szeletekre vágjuk, és a brokkolival együtt enyhén sós vízben megpároljuk.
  11. Ha roppanósra párolódott, leszűrjük róla a vizet, és a fokhagymával együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 891
elküldve: 12
receptkönyvben: 196
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb brokkolival, csirkecomb körettel sütve, sajtos-tejfölös-brokkolis csirkecomb

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szundyee
Szundyee Mon, 2014-02-10 12:48

Elkészítettem, nagyon nagyon finom lett. Annyit módosítottam a recepten, hogy miután a csirkecombokat a hagymán 25 percig pároltam, beletettem a brokkolit és együtt pároltam tovább a hússal. Isteni lett! Köszönöm a receptet! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-02-13 22:04

Kicsit megkésve, de nagyon szépen köszönöm a dicséretet. Nagyon örülök, hogy ízlett, az ötleted pedig nagyon jó. Már megérte feltenni a receptet, egyszerűsítem akkor én is, nem főzőcskézem külön. Köszi a tippet!:) Üdv:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-02-20 11:05

Köszi Évikém:) Ha elkészíted, jó étvégyat majd hozzá. Szép napot Neked: Gabi

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-20 06:41

Juj, ezt nagy szenvedes most ehesen nezni!!! Mentettem, koszi Gabuci, puszi (még rímel is! ;) Tormus :)

674
csirkecomb 4 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
brokkoli 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd