r
Nosalty Logó

Csirkecomb körettel együtt

Gabys
Csirkecomb körettel együtt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

676
Kalória
33.2g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
336.3g
Víz
181.2g
Koleszterin
4.7g
Rost
5.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4629.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4803 micro
Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, csirke fűszersóval alaposan bedörzsöljük (én egy picit még megsózom, borsozom).
  2. Egy lefedhető tálbarakjuk, 4 ek olajjal meglocsoljuk, legalább fél órára hűtőbe tesszük lefedve (érdemes előző este bepácolni, finomabb lesz, a fűszer jobban átjárja a húst).
  3. A krumplit megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
  4. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és a tepsiben vagy jénaiban elterítjük.
  5. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk, vékonyra felszeleteljük, és a hagymán szétosztjuk.
  6. Ráfektetjük a csirkecombokat, a páclét és az 1 dl bort ráöntjük, és lefedjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszükkb. 40-50 percig pároljuk.
  8. Ha letelt az idő, kivesszük a tálból a csirkecombokat, és a megpucolt krumplit belekarikázzuk (időnként keverjükössze a hagymás lével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a combokat a krumplira, éskb. 10 percig fedetlenül tovább sütjük.
  9. A tejfölt a reszelt sajttal krémesre keverjük, rásimítjuk a combokra, olvadásig/pirulásig sütjük tovább.
  10. A brokkolihoz a 2 gerezdfokhagymát megpucoljuk. Vékony szeletekre vágjuk, és a brokkolival együttenyhén sós vízben megpároljuk.
  11. Ha roppanósra párolódott, leszűrjük róla a vizet, és a fokhagymával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és persze finom.:) Réges régi receptemet alakítottam át, már csak nyomaiban emlékeztet a régire. Évek óta bevált csirkés ételünk.

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...