Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi palacsinta Salamon Csillától

Bécsi palacsinta Salamon Csillától
Bécsi palacsinta Salamon Csillától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem rég kaptam egy palacsintás könyvet, és abból készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta tésztához:

Töltelékhez:

Vanília mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta tésztához:

  1. Tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.

Töltelékhez:

  1. Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük.
  2. Kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.

Vanília mártáshoz:

  1. Tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
  3. Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  4. Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rumos-diós-tejszínes palacsinta, palacsinta vaníliaöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
tojás 3 db
finomliszt 12 csapott ek
1 teáskanál
tej 5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 2 ek
dió 10 dkg
porcukor 3 ek
habtejszín 2 dl
rum 1 teáskanál
ananászkonzerv 10 dkg
tej 5 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak