r
Nosalty Logó

Madártejkrémes palacsinta csokiöntettel

NS
Madártejkrémes palacsinta csokiöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

A főzőtt krémhez

A csokiöntethez

1871
Kalória
32.3g
Fehérje
159.3g
Szénhidrát
121.3g
Zsír
110.1g
Víz
668.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
83.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A palacsintához

A krémhez

A főzőtt krémhez

A csokiöntethez

Összesen 1871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A palacsintához

A krémhez

A főzőtt krémhez

A csokiöntethez

Összesen 9358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A palacsintához

A krémhez

A főzőtt krémhez

A csokiöntethez

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 1871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    606.3 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    3342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    2154 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    796.3 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    633 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    2302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4425 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3354 micro
Összesen 9358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Először a főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük. Végül beletesszük a keményre vert tejszínhabot is.
  2. Majd kisütjük a palacsintákat, és megkenjük a krémmel őket.
  3. A csokiöntetehez valókat egy lábasba teszük, és összefőzzük.
  4. Tetszés szerint tálaljuk, lehet öntet nélkül is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

A madártej az, amit talán a deszertek közül a legjobban szeretek. És nagyon szeretek madártejes sütit készíteni, na meg persze megenni is, így történt, hogy a kisfiam névnapjára sütöttem egy tortát, amit meg is nézhet bárki, és a torta krémjéből megmaradt. Nagyon nem szerettem volna kidobni, így sütöttem palacsintát, és megtöltöttem a krémmel. Mondanom se kell, hogy mind elfogyott, isteni finom lett. Hát így lett madártejes a palacsinta.:-))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...