Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejkrémes palacsinta csokiöntettel

Madártejkrémes palacsinta csokiöntettel
Madártejkrémes palacsinta csokiöntettel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A madártej az, amit talán a deszertek közül a legjobban szeretek. És nagyon szeretek madártejes sütit készíteni, na meg persze megenni is, így történt, hogy a kisfiam névnapjára sütöttem egy tortát, amit meg is nézhet bárki, és a torta krémjéből megmaradt. Nagyon nem szerettem volna kidobni, így sütöttem palacsintát, és megtöltöttem a krémmel. Mondanom se kell, hogy mind elfogyott, isteni finom lett. Hát így lett madártejes a palacsinta.:-))

hozzávalók / 5 adag

A palacsintához

A krémhez

A főzőtt krémhez

A csokiöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez keverjük. Végül beletesszük a keményre vert tejszínhabot is.
  2. Majd kisütjük a palacsintákat, és megkenjük a krémmel őket.
  3. A csokiöntetehez valókat egy lábasba teszük, és összefőzzük.
  4. Tetszés szerint tálaljuk, lehet öntet nélkül is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 145
elküldve: 5
receptkönyvben: 137
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínkrémes palacsinta, palacsinta madártejes krémmel töltve, madártejes palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1871
finomliszt 375 g
tojás 6 db
vaníliás cukor 60 g
3 csipet
tej 750 ml
vaj 120 g
napraforgó olaj 18 teáskanál
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 8 db
porcukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 dl
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 20 dkg
vaj 1 ek
tej 1 dl