r
Nosalty Logó

Andalúz kagylósaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Andalúz kagylósaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 986 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 70 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3248.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    612 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4963 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3913 micro
Összesen 986 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A kagylót megfőzzük, leszűrjük, száradni és hűlni hagyjuk.
  2. A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk, a lilahagymát szeleteljük és karikára szedjük.
  3. Az olajbogyókatt félbevágjuk.
  4. Mindent tálba halmozunk és az öntettel átvonjuk.
  5. Az öntet készítése:
  6. A főtt tojássárgát villával összetörjük.
  7. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd az olajat. Innen már a kisrugóssal dolgozunk tovább.
  8. Hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, jól elkeverjük.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15923
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 12.

Ajánló

Ha teheted, pezsgőt igyál hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andalúz kagylósaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Aki még nem próbált receptet és azzal együtt képet feltenni mihozzánk, nem tudja, mekkora feladat. Az ember elkészít annyi képet, amennyit jónak gondol, minimum 3-szor, aztán megeszi, amit főzött. Aztán egyszer leül a gépe mellé, és felrakja az ételt. Akkor látja igazán, mit fotózott, de akkor már nem lehet korrigálni: az étel elfogyott. Abból kell dolgozni, amit megörökíttetett. Akárhogy figyelem, ezen a képen egyetlen árva kagyló sem látszik - a fenébe! - mégis ezt választottam a sok közül, mert ez adja  - szerintem - vissza legjobban azt a fülledt mediterrán fílinget, amit akkor érzel, amikor ezt a salátát eszed. Tikkadt, nyárias melegben - akkor élvezed a legjobban! Amíg meg nem kóstolod, nem tudod, milyen finom!

Hozzászólások (1)

catalinca

Én héjas feketekagylóval tudnám elképzelni ezt a salátát. Érdekes, hogy pont Andalúziában nem annyira saláta formájában eszik a kagylót, hanem g?zölve vagy egyéb egyszer? módon.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek