Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ancsika alma álma

Ancsika alma álma
Ancsika alma álma
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen az oldalon találtam: http://gourmet-mian.blogspot.com .

hozzávalók / 8 adag

A sütihez

A tálaláshoz

ajánlat

Egyszerű és gyors. Váratlan vendégeknek, vagy ha csak valami finomat ennénk. Kitűnő desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!), és megöntözzük tojáslikőrrel.
  2. A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük.
  3. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverjük, és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítjuk. Rákenjük az almapürét, és hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
  4. Tálalás előtt jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor! Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszünk a tányérra.

  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyors almás desszert, babapiskótás-mascarpone-s alma, krémes álom almás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
babapiskóta 280 g
tojáslikőr 30 ml
tehéntúró 500 g
mascarpone 250 g
cukor 75 g
habtejszín 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 1 csomag
alma 400 g
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek