r
Nosalty Logó

Ananászos-kókusztejes csirkemell

Rosanics Petra
Ananászos-kókusztejes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
36g
Fehérje
20.1g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
282.1g
Víz
109.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3169 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, megpároljuk kicsit a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Ízlés szerint fűszerezzük: curryt, gyömbért, chilit szórunk rá, sózzuk-borsozzuk.
  2. 10 percig sütjük, időnként megkeverve, hogy ne égjen le. Utána hozzáadjuk a konzervananászt (ha nagyobb darabos, érdemes kisebbekre vágni) és a vékony csíkokra vágott paprikát.
  3. Így sütjük további 10 percig, majd felöntjük a kókusztejjel, és hozzáadunk egy-két evőkanálnyi kókuszreszeléket. Pár percig az egészet egybesütjük, majd melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nagyon izgat az indiai ízvilág, de nem vagyok elég bátor belevágni egy sok fűszeres fogásba. Viszont az ananászt és a kókuszt nagyon szeretem, innen jött az ötlet, hogy keresztezem a curryvel és a gyömbérrel. Nekem nagyon ízlett a végeredmény, sőt, még konzervatív ízvilágú édesapám is megdicsérte!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...