Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-brokkolis rakott tészta

Ananászos-brokkolis rakott tészta
Ananászos-brokkolis rakott tészta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a szobatársamtól tanultam anno.  Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes-sós kombinációt. Nekem első hallásra nagyon bizarr volt az ananász-paradicsom páros, de az érdekes ízvilág miatt nekem egyik kedvencem lett ez a recept. Nekem sajnos nincs se rezsóm, se sütőm csak egy elektromos serpenyőm, így olyan ételek elkészítésére specializáltam magam, ami egyszerű és nem telik sok időbe.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy lábasnyi vizet forrni. A forró vízbe beletesszük a tésztát és a sót, majd készre főzzük. Fontos, hogy a tésztára figyeljünk oda, ne legyen teljesen puha, szétesős. A tésztát hideg vízzel felengedjük többször is, majd félretesszük, és állni hagyjuk a hideg vízben. (A tészta olaj nélkül is elkészíthető, ha felengedett hideg vízben hagyjuk kihűlni.)
  2. A paradicsomos szószhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon felkockázott hagymát és apró darabokra tépkedett brokkolit pirítunk. Mikor a hagyma kissé megüvegesedett, hozzátesszük a darált húst, és jól átsütjük. Közben az ananász konzervből kivesszük az ananász darabkákat, és ezeket is apró darabokra szeljük. Ha megpirult teljesen a hús, akkor a konzervlét és az ananász darabokat hozzáöntjük. A hőfokot felére vesszük, majd fedő alatt megpároljuk a keveréket, néha fakanállal megforgatjuk. Ha a brokkoli puha, hozzáöntjük a paradicsompürét. A tésztát leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük. Ha szeretnénk, hogy kicsit tapadósabb legyen majd a tészta és szépen egybe összeálljon, akkor hintsük meg finoman liszttel, és forgassuk meg jól a paradicsomos tésztát.
  3. Sütés serpenyőben: A módszer teljesen működik, és így is szépen összeáll majd a rakott tésztánk. Kell hozzá egy rezsó és fedővel rendelkező teflonos serpenyő vagy edény vagy elektromos serpenyő. A paradicsomos tésztát beleöntjük az edénybe. A rezsót alacsony lángra vesszük, az étel tetejét sajttal meghintjük, fedővel lefedjük, és kb. 30 percig így hagyjuk. A biztosabb eredmény érdekében még hagyhatjuk pihenni, ha levettük a lángról, a fedőt semmiképp ne emeljük fel! A módszer egyedüli hátránya, hogy nem pirul meg a sajt a tetején.
  4. Sütés sütőben: Teflonos vagy olajjal kikent tepsiben öntjük a tésztát. Magas hőfokon sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 548
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Herihor

Mióta szakács: 2014.04.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hawai rakott tészta, ananászos rakott tészta, ananászos paradicsomos rakott tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szuszanna
Szuszanna Sat, 2016-03-12 17:40

Kedves Herihor!
Örülök, hogy felraktad ezt a receptet. Nagyon finom volt. Máskor is meg fogom csinálni, mert mindenkinek nagyon ízlett.
Üdvözlettel, Szuszanna

918
farfalle 400 g
ananászkonzerv 350 g
darált sertéshús 500 g
brokkoli 250 g
sűrített paradicsom 500 g
finomliszt 1 csapott ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
sajt 10 dkg