r
Nosalty Logó

Ananász bundában csokoládéöntettel

Marcsisef
Ananász bundában csokoládéöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bundás ananászhoz

A csokoládéöntethez

A sütéshez

1131
Kalória
16.1g
Fehérje
122g
Szénhidrát
65g
Zsír
261.7g
Víz
210.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
78.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás ananászhoz

A csokoládéöntethez

A sütéshez

Összesen 1131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás ananászhoz

A csokoládéöntethez

A sütéshez

Összesen 4514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A bundás ananászhoz

A csokoládéöntethez

A sütéshez

Összesen 138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    260 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A bundás ananászhoz

  1. Az ananász héját levágjuk, fél centiméter vastag karikákra szeljük, majd a torzsáját kivágjuk. A gyümölcs húsát vaníliás cukorral megszórjuk.
  2. A lisztet tojássárgájával, tejjel, sóval kikeverjük, és hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Az ananászszeleteket a tésztába mártjuk, és forró, bő olajban oldalanként 1 percig sütjük.
  4. A cukrot a tojássárgájával, 1 dl tejjel és a liszttel simára keverjük. A többi tejet a vaníliás cukorral, tejszínnel és a tört csokoládéval addig forraljuk, amíg a csokoládé elolvad.
  5. A lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve 3 percig forraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p

A mulltiknál sokszor lehet  akciós ananászt vásárolni. Ilyen akciókor szerzem be e finom csemegét, és kb. egy hétig a lakásban utóérlelem. Kényszerérett lesz ugyan, de az íze fenséges és akár nyersen, akár ilyen fomában is mennyei gyönyöröket képes okozni.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek