r
Nosalty Logó

Karamellmázas almák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Karamellmázas almák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899.7 g
  • Cukor
    827 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899.7 g
  • Cukor
    827 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 201 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Elkészítés

Karamellmáz

  1. Egy magas falú lábasban alacsony hőfokon melegítsük össze a cukrokat, a mézet, a tejszínt és a vajat. Főzzük addig, míg a cukor teljesen elolvad, sűrűn kevergetve.
  2. Hagyjuk felforrni, és kissé gyöngyözve főzzük még jó pár percig.
  3. Miután szép egynemű és selymes a karamell, vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Ezután öntsük egy magas, mélyebb tálba, és jöhet a mártás.

Almák megmártása, díszítése

  1. Az almákat a fanyársaknál megfogva, óvatosan forgassuk a karamellbe úgy, hogy szinte mindenhol egyenletesen befedje. Tegyük az almákat rácsra, és hagyjuk lecsöpögni róla a felesleges karamellt. Majd még egyszer mártsuk meg őket, hogy vastagabb réteg legyen rajtuk.
  2. Végül az aljukat megfogatjuk a mogyoródarabokban, az oldalukat lecsorgatjuk csokoládéval, és megszórjuk őket tengeri sóval.
  3. Tegyük a karamellás almát rácsra vagy sütőpapírra, és várjuk meg, míg megdermed rajtuk a karamell.
  4. Ezután fogyaszthatjuk is, csak hogy a fogorvosoknak is legyen munkájuk!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1021
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellmázas almák
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A hétvégén Halloween, egyre többen “ünnepeljük” ezt a szokást, így mi idén is készültünk. Nem igazán fogbarát édesség ez, viszont nagyon jól néznek ki, és kellően ragacsosak is az alkalomhoz: karamellbe mártott almákat készítettünk, ropogós földimogyoróval és olvasztott csokoládéval díszítve. Hogy még rusztikusabb legyen a látvány, a sima pálcikák helyett megtisztított faágakat használtunk nyársként (így az almák megmártása is könnyebb művelet). Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont óvatosan bánjunk a meleg karamellel, mert bizony éget!

Hozzávalók

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek