r
Nosalty Logó

Karamellmázas almák

Gerzsenyi Flóra
Karamellmázas almák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

5574
Kalória
37.9g
Fehérje
899.7g
Szénhidrát
235.4g
Zsír
1415.2g
Víz
493g
Koleszterin
47.2g
Élelmi rost
827.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karamellmáz

Almák megmártása, díszítése

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    899.7 g
  • Cukor
    827 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    899.7 g
  • Cukor
    827 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 5574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Karamellmáz

  1. Egy magas falú lábasban alacsony hőfokon melegítsük össze a cukrokat, a mézet, a tejszínt és a vajat. Főzzük addig, míg a cukor teljesen elolvad, sűrűn kevergetve.
  2. Hagyjuk felforrni, és kissé gyöngyözve főzzük még jó pár percig.
  3. Miután szép egynemű és selymes a karamell, vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Ezután öntsük egy magas, mélyebb tálba, és jöhet a mártás.

Almák megmártása, díszítése

  1. Az almákat a fanyársaknál megfogva, óvatosan forgassuk a karamellbe úgy, hogy szinte mindenhol egyenletesen befedje. Tegyük az almákat rácsra, és hagyjuk lecsöpögni róla a felesleges karamellt. Majd még egyszer mártsuk meg őket, hogy vastagabb réteg legyen rajtuk.
  2. Végül az aljukat megfogatjuk a mogyoródarabokban, az oldalukat lecsorgatjuk csokoládéval, és megszórjuk őket tengeri sóval.
  3. Tegyük a karamellás almát rácsra vagy sütőpapírra, és várjuk meg, míg megdermed rajtuk a karamell.
  4. Ezután fogyaszthatjuk is, csak hogy a fogorvosoknak is legyen munkájuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p

A hétvégén Halloween, egyre többen “ünnepeljük” ezt a szokást, így mi idén is készültünk. Nem igazán fogbarát édesség ez, viszont nagyon jól néznek ki, és kellően ragacsosak is az alkalomhoz: karamellbe mártott almákat készítettünk, ropogós földimogyoróval és olvasztott csokoládéval díszítve. Hogy még rusztikusabb legyen a látvány, a sima pálcikák helyett megtisztított faágakat használtunk nyársként (így az almák megmártása is könnyebb művelet). Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont óvatosan bánjunk a meleg karamellel, mert bizony éget!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...