Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel

New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel
New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon rég vadásztam egy sajttortareceptet, de valahogy egyik eredmény sem volt meggyőző. Egyszer a testvérem főzőiskolában volt csapatépítésen, és ott csináltak sajttortát is. Engem persze evett a sárga irigység, de mikor megkaptam a recepteket, rögtön kiengesztelődtem, és ezt a tortát már másnap megsütöttem a párom nagy örömére. Annyi hiba csúszott a számításaimba,hogy a tortaformát nem fordítottam meg, ezért van a képen a tészta felül. Bár fogalmam sincs,hog hogy került felülre. A kép este készült, ezért nem olyan szép, de talán a lényeg látható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen, melegen,t avasszal, nyáron, ősszel és télen, együtt és egyedül, mindenhogy:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét és a krémsajtot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a likőrt, végül csomómentesen belekeverjük a porcukrot.
  3. A kekszet egy darálóval vagy egy sodrófa segítségével darabokra törjük.
  4. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a morzsalékos keksszel.
  5. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszes-vajas tésztaalapot.
  6. Ráöntjük a krémet.
  7. Előmelegített sütőben sütjük. Miután kivettük a sütőből, 15 percet hagyjuk pihenni, mert csak így lehet szépen szeletelni.
  8. Amíg sül a süti, elkészítjük az öntetet. A fagyott gyümölcsöket egy lábosba öntjük, és elkedjük melegíteni őket.
  9. Mikor kicsit kiengedtek, hozzákeverjük a porcukrot.
  10. 10-15 perc alatt nagy lángon,állandóan kevergetve szirupos állagúra főzzük.
  11. Az öntetet tálalás előtt kicsit lehűtjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 523
elküldve: 1
receptkönyvben: 187
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NLynda

Mióta szakács: 2010.01.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai sajttorta,sajttorta erdei gyümölcsökkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Messzi mama
Messzi mama Thu, 2012-05-10 19:09

Kedves Linda, ha megadnád a keksz mennyiségét dkg.-ban nagy segítség lenne! Tetszik a recept és szeretném elkészíteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-11 20:07

Sziasztok

Megcsináltam ezt a sajtortát és egyálatlán nem lett jó.
A tésztát előtte meg kellett volna sütnöm külön sztm
és ami a legrosszabb hogy szép magas volt a sütőbe de miután kinn volt a 2 percet uyg összesett hogy az 5-6 cm es vastagságú tortából lett egy fél centis..

mit csináltam rosszul?
V

NLynda
NLynda / NLynda Wed, 2011-01-26 13:09

Szia Vany!
Bocsi,hogy nem válaszoltam előbb.Fogalmam sincs,hogy miért esett össze a tortád,nekem nem szokott..Nem kell megsütni a tésztát külön.Sajnos nem tudok érdemi segítséget nyújtani,én már többször sütöttem és mindig jól sikerült.
További szép napot!
Lynda

NLynda
NLynda / NLynda Tue, 2010-11-23 18:32

Szia Juli!!
Köszi!! ^^ Nyomkodd a kekszet jól a forma aljára,akkor nem jön fel.. :-)

2020
mascarpone 50 dkg
krémsajt 25 dkg
tojás 4 db
porcukor 15 dkg
likőr 1 dl
háztartási keksz 50 dkg
vaj 14 dkg
erdei gyümölcs mix 45 dkg
porcukor 25 dkg