r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
New York-i sajttorta 2. - erdei gyümölcsös öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 8082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    440.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 8082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarponét és a krémsajtot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a likőrt, végül csomómentesen belekeverjük a porcukrot.
  3. A kekszet egy darálóval vagy egy sodrófa segítségével darabokra törjük.
  4. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a morzsalékos keksszel.
  5. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszes-vajas tésztaalapot.
  6. Ráöntjük a krémet.
  7. Előmelegített sütőben sütjük. Miután kivettük a sütőből, 15 percet hagyjuk pihenni, mert csak így lehet szépen szeletelni.
  8. Amíg sül a süti, elkészítjük az öntetet. A fagyott gyümölcsöket egy lábosba öntjük, és elkedjük melegíteni őket.
  9. Mikor kicsit kiengedtek, hozzákeverjük a porcukrot.
  10. 10-15 perc alatt nagy lángon,állandóan kevergetve szirupos állagúra főzzük.
  11. Az öntetet tálalás előtt kicsit lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19257
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Hidegen, melegen,t avasszal, nyáron, ősszel és télen, együtt és egyedül, mindenhogy:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon rég vadásztam egy sajttortareceptet, de valahogy egyik eredmény sem volt meggyőző. Egyszer a testvérem főzőiskolában volt csapatépítésen, és ott csináltak sajttortát is. Engem persze evett a sárga irigység, de mikor megkaptam a recepteket, rögtön kiengesztelődtem, és ezt a tortát már másnap megsütöttem a párom nagy örömére. Annyi hiba csúszott a számításaimba,hogy a tortaformát nem fordítottam meg, ezért van a képen a tészta felül. Bár fogalmam sincs,hog hogy került felülre. A kép este készült, ezért nem olyan szép, de talán a lényeg látható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...