Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amatriciana spenótos tagliatellével

Amatriciana spenótos tagliatellével
Amatriciana spenótos tagliatellével
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a friss tésztát, de az olaszok sokszor jobbat adnak, mint én tudok készíteni. A spenótos tagliatellét pedig különösen kedvelem. A csípős-paradicsomos mártás pedig a másik kedvencem. Ezt sok más ételnél is bevethetjük, például a klasszikus olasz tészta: cannelloni receptem vagy a Parmigiana Di Melanzane is tökéletes vele.

Gyerekeim ezt az egy "zöld" ételt fogadják be.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel hagymát és a fokhagymát. A sárgarépát és szárzellert is vágjuk kockára.
  2. Kevés olívaolajon olvasszuk ki a kockára vágott bacon zsírját, ezen pároljuk meg a hagymát és fokhagymát. Szórjuk meg az apróra vágott chilivel. Hozzárakható a sárgarépa és zeller is. Öntsük fel húslevessel, ha van. Amennyiben nincs a fagyasztóban, akkor víz is megteszi, de finomabb lesz a levessel. Pároljuk kissé, majd a hámozott paradicsomot is hozzárakjuk. Az apróra vágott olívabogyókat is tegyük bele. Lassú tűzön pároljuk 1-1,5 órán keresztül. Amikor már puhák a zöldségek és sűrű a mártás, szórjuk meg bazsalikommal, és reszeljünk bele pecorinó vagy kedvenc kemény sajtunkat.
  3. Lobogó vízben főzzük ki a tésztát, kb. 6-6,5 perc alatt. Szűrjük le, a főzővízből tegyünk keveset félre. A tésztát öntsük bele a mártásba, keverjük össze. Kevés főzővizet tegyünk bele, és tálaljuk. Reszeljünk még tálaláskor is a sajtból. Fehérbor dukál hozzá. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 544
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Baconös-Paradicsomos-Csípős mártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
olívaolaj 1 ek
bacon 4 szelet
paradicsom 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
tagliatelle 20 dkg
zöld olajbogyó 4 db
fekete olajbogyó 4 db
bazsalikom 1 csokor
pecorino sajt 20 dkg